Joseph Klibansky Vermogen

Joseph Klibansky Vermogen:Joseph Klibansky is een Nederlandse kunstenaar, of, zoals hij graag wordt genoemd, een ‘moderne kunstenaar’, zoals hij zichzelf omschrijft. Joseph werd in 1984 geboren in Kaapstad, Zuid-Afrika, maar een jaar later verhuisde zijn familie naar Nederland, waar hij uiteindelijk zijn eigen schildercarrière begon, ondanks het feit dat hij geen kunstopleiding had genoten.

Joseph staat bekend om zijn surrealistische stadsgezichten die in verschillende media zijn geschilderd, die hij ‘gemengde media’ noemt. Een uniek soort ‘schilderij’ dat is opgebouwd uit honderden lagen foto’s, digitale beeldverwerking en schitterend gekleurde acrylverf die is afgewerkt met een felgekleurde finish. Tegenwoordig heeft hij ook een verzameling zeefdrukken en abstracte afbeeldingen in zijn bezit.

Joseph Klibansky Vermogen
Joseph Klibansky Vermogen

Hij bezit en exploiteert nu een succesvolle kunststudio in Naarden met de hulp van zijn familie, waaronder zijn broer, schoonzus, vader en moeder. Alle beelden van Jozef zijn gemaakt van brons en gegoten in zijn eigen atelier, dat hij gebruikt om ze te maken.

Een hoofddoel van Josephs kunst is om de kijker tot nadenken te stemmen door het gebruik van abstracte metaforen uit de huidige omgeving. Als het gaat om het beoordelen van de waarde van kunst, heeft het iets onderscheidends waar we niet altijd de vinger op kunnen leggen.

Enkele van de meest magnifieke kunstwerken kunnen al voor een paar honderd euro worden gekocht. Hoewel sommige kunstwerken als “artistiek en abstract” worden beschouwd, worden andere, zoals de banaan die met ducktape aan de muur was geplakt, gewaardeerd op tienduizenden euro’s of meer.

Joseph Klibansky Vermogen
Joseph Klibansky Vermogen

Het concept van het werk, de faam van het specifieke kunstwerk, de faam van de kunstenaar en het aantal manuren dat in het werk is gestoken, zijn de belangrijkste factoren die de waarde van een kunstwerk bepalen. Er zijn echter ook andere factoren die de waarde van een kunstwerk beïnvloeden. Maar uiteindelijk komt alles neer op hoeveel de maniak bereid is ervoor te betalen.

Zoals Joseph Klibansky, die in 2017 zijn weg naar onze Top 100 jonge miljonairs schilderde en sneed met een nettowaarde van € 7 miljoen, aantoonde, kan oude kunst tegenwoordig worden gebruikt om geld te verdienen. Hij vertelde over zijn succes op Quote Talks.

In een uitzending van Pauw verklaarde de kunstenaar: “Ik hecht meer waarde aan het merk Klibansky dan dit”, en in een interview met onze hoofdredacteur in de galerij van Klibansky in de PC Hooftstraat, verklaarde de kunstenaar: “Ik beschouw het merk Klibansky hoger dan dit.” Na een verhoging van de ondergrens tot € 8 miljoen in 2018 werd Klibansky van de lijst gehaald ‘wegens te verarmd’ en in 2019 werd zijn naam van de lijst geschrapt.

Joseph Klibansky Vermogen
Joseph Klibansky Vermogen

Uit hetzelfde interview bleek ook dat hij een pakket Bitcoin had gekocht voordat de prijs van de cryptocurrency in de zomer van 2017 een piek van ongeveer 17.000 euro bereikte.

De kunstenaar die vroeger beter was in economie dan in ambacht, begrijpt immers de werking van een succesvolle zakenman, weet hoe hij sociale media effectief moet gebruiken en heeft een passie voor technologische vooruitgang.

Joseph Klibansky Vermogen

vermogen van €7 miljoen