Blogs

Joost klein Ouders

Joost klein Ouders: Joost (geboren 10 november 1997 in Leeuwarden, Nederland) is een Nederlandse muzikant, schrijver en voormalig YouTuber onder de artiestennaam Joost Klein. M van Marketing, Albino en 1983 zijn enkele van zijn bekendste nummers. Hij wordt ook erkend voor de albums Scandinavian Boy en Joost Klein 2.

Joost Klein groeide met zijn ouders op in het Britse Britsum (gemeente Leeuwarderadeel). Zijn broer en zus zijn naar schatting zo’n vijftien jaar ouder dan hij. Een YouTube-kanaal genaamd Eenhoorn is door Klein gemaakt in 2008, toen hij tien jaar oud was. Joost

Toen hij zijn single Bitches uitbracht, kreeg Klein meer dan een miljoen views op YouTube. Klein stond in 2017 en 2018 voor een korte periode onder contract bij Top Notch, maar besloot uiteindelijk zijn eigen label te lanceren.

Albino was zijn eerste album dat op zijn eigen label werd uitgebracht en het werd gelanceerd op 18 januari van dit jaar. Zijn mixtape Scandinavian Boy werd uitgebracht op 20 oktober 2017 en kreeg positieve recensies.

Joost klein Ouders
Joost klein Ouders

Zijn single Meeuw werd uitgebracht op 21 maart 2018 en is beschikbaar op alle streamingplatforms. De bijbehorende videoclip is opgenomen in Los Angeles, net als het nummer zelf. Op 26 april kwam de single Ome Robert uit, die een maand later uitkwam.

Klein en Donnie werkten samen aan het album M van Marketing, dat op 3 augustus 2018 verscheen. Op dit album staan ​​elf nummers, waaronder Stockholm, Domme Patta, Leipe Dennis en Vogel op de Hek.

Daarna, op 2 november 2018, verscheen het nummer Chubby, gemaakt door Tantu en drie maanden daarna uitgebracht. Klein vertelt in dit nummer hoe hij werd geboren met een lichte overmaat aan lichaamsvet.

Joost klein Ouders
Joost klein Ouders

Klein is ook te horen op Donnie’s tune René Froger, geproduceerd door Donnie. Daarnaast bevat de Scandinavian Boy-mixtape een nummer met Donnie, getiteld Broom, dat op het album verschijnt.

Klein schreef in 2018 ook het poëzieboek Albino, dat op 14 november verscheen bij New Directions Publishing. Hij beweert dat hij werd geïnspireerd om het boek te schrijven door zijn vader, die net als Klein een boek had geschreven en zijn zoon aanmoedigde om in zijn voetsporen te treden.

Klein lanceerde zijn tour om zijn album Albino te promoten op 25 januari 2019, en het was geen erg succesvolle reis. Klein zag optredens in negen verschillende theaters, waaronder het Paard, De Oosterpoort, Doornroosje en Paradiso.

Tijdens de evenementen waren merchandise zoals hoodies, T-shirts en sokken te koop. Op 3 maart 2019 kwam er een einde aan de tour met Klein in Paradiso. Klein speelde de komende zomer vele malen, met name op de podia van de zomerfestivals Pukkelpop, Pinkpop, Lowlands en Zwarte Cross.

Op 15 november 2019 brengt Klein het album uit 1983 opnieuw uit. De naam is een verwijzing naar het geboortejaar van zijn broer, die ook zijn manager is. Voor 1983 werkte Klein al samen met producers als Mick Spek, Kauwboy en Tantu Beats. Een week voor de officiële release van het album bracht hij de single Joost Klein 2 uit.

Joost klein Ouders
Joost klein Ouders

Zijn meest recente album, Joost Klein 7, verscheen op 24 april 2020 en is zijn zevende studioalbum in het algemeen. Ik Wil Je, een remix van het gelijknamige nummer van De Kreuners, verscheen op 7 augustus 2020 en is beschikbaar op alle streamingplatforms.

Klein uploadde tot 2016 onder de naam EenhoornJoost video’s naar YouTube. Zijn video’s omvatten van alles, van komedies tot minidocumentaires. Sindsdien beperkt Klein zich tot het plaatsen van videoclips van zijn liedjes op YouTube, wat hij doet onder de gebruikersnaam ‘joost klein’.

Momenteel heeft Klein 200.000 abonnees en zijn video’s zijn meer dan 20 miljoen keer bekeken op YouTube. Desondanks beschouwt hij zichzelf niet als een youtuber omdat hij is gestopt met het maken van video’s die geen videoclips zijn. Klein noemt zichzelf liever kunstenaar dan ondernemer.