Blogs

Jayjay Boske Lengte

Jayjay Boske Lengte : JayJay Boske (geboren op 6 januari 1986 in Utrecht, Nederland) is een tv-presentator en voormalig rugbyspeler uit Nederland. Boske reisde naar Newcastle, New South Wales, toen hij 18 jaar oud was om rugby te spelen voor de Newcastle Falcons, een professioneel rugbyteam. De Rugby Club Hilversum, waar hij samen met de Schotse international Tim Visser en andere opmerkelijke spelers speelde, was zijn vorige club in Nederland voordat hij naar Engeland verhuisde.

Na drie jaar raakte hij geblesseerd in de County Cup-finale en moest hij een korte tijd een rugbyonderbreking nemen. Twee jaar later keerde hij terug naar Nederland en hervatte zijn spelerscarrière bij de Rugby Club Hilversum, waar hij vijf landstitels won.

Jayjay Boske Lengte
Jayjay Boske Lengte

Daarbij raakte Boske betrokken bij BNN University, waar hij leerde radioprogramma’s maken en korte interviews afnemen. Na vier jaar maakte hij de overstap naar Veronica, waar hij een aantal shows presenteerde, waaronder Brouwersch en De Fukkers.

Het reisprogramma Roadtrippers, waarin hij met twee andere mensen streed tegen het StukTV-team om te zien wie in de kortst mogelijke tijd de meeste kilometers kon liften, werd uitgezonden in 2014, 2015 en 2019.

Na zijn vertrek bij de BBC trad Boske in 2015 toe tot RTL, waar hij de Rugby World Cup en de pre-proloog Parijs-Dakar presenteerde. Daarnaast was hij te zien in het televisieprogramma Wie is de Sjaak? Op het zogenaamde drop-out-eiland sloot hij vriendschap met Bertie Steur (“boerin Bertie”), die hij ontmoette tijdens deelname aan het zevende seizoen van het RTL 5-programma Expeditie Robinson in 2016.

In hetzelfde jaar verscheen Boske in de StukTV-webserie Hunting Season, waarin hij een rol had. Vanaf 2017 is hij gastheer van Strongest Man-wedstrijden, waaronder de Strongest Man van Nederland, die hij overneemt van Dennis van der Geest.

Jayjay Boske Lengte
Jayjay Boske Lengte

In 2017 was hij te gast in het RTL 4-programma Een goede geesten, waar hij werd geïnterviewd. Tijdens de Dakar-rally in januari 2018 was Boske met het RTL-team op pad. Samen met Allard Kalff presenteerde hij de 40e editie van deze moeilijke rally voor de Duitse televisiezender RTL 7.

Naast zijn uitzendingen levert Boske regelmatig bijdragen aan YouTube. Dag 1 is de naam van zijn persoonlijke YouTube-kanaal.

Hij plaatst regelmatig video’s waarin hij of zij met een gerenommeerd persoon zijn of haar specialiteit toelicht. Als extra feature presenteerde hij van 2017 tot 2019 Concentrate Bold, een YouTube-kanaal waarmee RTL probeerde meer mannelijke kijkers aan te trekken.

Jayjay Boske Lengte
Jayjay Boske Lengte

Van eind 2017 tot begin november 2018 was Boske verantwoordelijk voor de administratie van kunstenaar Famke Louise, in samenwerking met Bizzey en Pearl. Famke Louise verklaarde dat ze de samenwerking zal beëindigen na het beëindigen van haar gelijknamige documentaire.

In 2021 is Boske een van de acht terugkerende oud-deelnemers van het 21e seizoen van het RTL 4-programma Expeditie Robinson, dat op de Duitse televisiezender RTL wordt uitgezonden. Boske was eerder te zien in de show tijdens het zestiende seizoen van de show.

Jayjay Boske Lengte

hij is bijna 1,80 meter

Jayjay Boske Lengte

Write A Comment