Blogs

Jan Joost Van Gangelen Lengte

Jan Joost Van Gangelen Lengte: Jan Joost van Gangelen (geboren 23 juli 1974 in Hilversum, Nederland) is een tv-presentator, verslaggever en sportjournalist in Nederland. Van Gangelen begon zijn carrière in 1997 als sportjournalist voor de NOS. Op 1 juli 2001 maakte hij zijn televisiedebuut op Disney Channel.

Een paar jaar later, in 2005, ging hij samen met zijn collega Humberto Tan voor de nieuw gelanceerde zender Talpa, die uiteindelijk werd omgedoopt tot Tien.

In deze zaal presenteerde hij samen met twee andere mensen het voetbalprogramma De Matchen. Na het faillissement van de televisiezender heeft Van Gangelen de krachten gebundeld met Tan en Wilfred Genee om de commerciële zendergroep RTL Nederland te vormen, die vandaag nog steeds bestaat.

Jan Joost Van Gangelen Lengte
Jan Joost Van Gangelen Lengte

In de zomer van 2008 was hij te zien in het Nederlandse televisieprogramma VPRO om 3 De Olympische Sportquiz te presenteren. Ook in andere talkshows, waaronder Voetbal International en NOS Studio Voetbal, was hij een paar keer te zien.

Van Gangelen werkt sinds de oprichting in 2008 samen met ESPN en zijn voorgangers Eredivisie Live en FOX Sports. Hier vestigde hij zich als een van de vaste gezichten van de zender. De Eretribune en teammaatjes zijn twee van de programma’s die hij host, en hij brengt ook wedstrijden in de Eredivisie en de UEFA Europa League voor verschillende zenders.

Jan Joost Van Gangelen Lengte
Jan Joost Van Gangelen Lengte

Naast het hosten van de wedstrijden van het Nederlands Elftal en de UEFA Champions League voor SBS6 en Veronica, heeft Van Gangelen samen met Toine van Peperstraten de wedstrijden van het Nederlands Elftal en de UEFA Champions League gepresenteerd.

Op vrijdag begon Van Gangelen met de presentatie van het radioprogramma Veronica Inside, terwijl Genee op andere werkdagen de presentatie verzorgde. Deze regeling is in januari van dit jaar ingegaan. Met ingang van het najaar van 2020 is het programma opgewaardeerd naar de Gouden RadioRing en is de middagspits omgeschakeld naar het ochtendspitsschema.

Jan Joost Van Gangelen Lengte
Jan Joost Van Gangelen Lengte

In 2019 verscheen Van Gangelen in het vierde seizoen van het SBS6-programma It Takes 2 als gastster. Hij is de zoon van Dick van Gangelen, een sportjournalist die in 2004 overleed en werd opgevolgd door zijn broer. Samen met zijn vriendin heeft Van Gangelen twee kinderen: een zoon en een dochter.

Jan Joost Van Gangelen Lengte

2,01 m