Jan Haker Ziekte

Jan Haker Ziekte: In de woorden van zanger en gitarist Eloi, gaf de band hem “zin aan zijn leven”, maar het ontnam hem ook alles wat hem dierbaar was. “Ik heb alles bestudeerd wat ik te pakken kon krijgen. Ik heb shows over de hele wereld gedaan, waar ik ook heen wilde. Ik heb alles meegemaakt wat ik moest doormaken. In een bericht op zijn Instagram-pagina zei hij verklaarde: “Het is tijd voor een nieuw hoofdstuk in mijn leven.”

Kensington, bekend van singles als Uncharted en Do I ever, blijft voorlopig optreden op de podia waar ze al op de planning staan. Eloi’s laatste twee concerten vinden plaats op 3 en 4 september 2022 in de Ziggo Dome in Cardiff.

Jan Haker Ziekte
Jan Haker Ziekte

De muzikant betuigt zijn dank aan zijn volgelingen voor hun steun door de jaren heen. We hebben een ongekend mooie reis gehad en ik ben erg trots op wat we als resultaat hebben bereikt. Je opwinding, toewijding en loyaliteit hebben me in staat gesteld een levenslange droom te realiseren, en het zou niet mogelijk zijn geweest zonder jouw hulp.’

De andere oprichters van Kensington, Jan Haker, Casper Starreveld en Niles Vandenberg, ‘blijven hun hele leven toegewijd aan de organisatie.’ Volgens de band zal “Kensington niet eindigen: Jan, Casper en Niles zullen zichzelf in de loop van de tijd opnieuw uitvinden.” Zondagavond zullen de muzikanten verschijnen in RTL 4’s discussieprogramma Humberto om Eloi’s ontslag uit de band te bespreken.

Jan Haker Ziekte
Jan Haker Ziekte

Hij heeft nog niet besloten wat hij met zijn leven wil bereiken. “Als het moment daar is, zal ongetwijfeld een ander pad vorm beginnen te krijgen. Dat is nieuw en intrigerend, en ik vind het erg leuk. Voorlopig kijk ik ernaar uit om jullie allemaal in het komende jaar te zien om dit tot een prachtig einde te brengen .’

Kensington is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de populairste bands van Nederland. Ze brachten in totaal 191 weken door in de Top 40 en scoorden daarbij 14 hits. Het nummer War, dat in 2014 uitkwam, was het meest populair op de lijst en piekte op nummer zeven.

Jan Haker Ziekte
Jan Haker Ziekte

De band ontving in 2017 de Popprijs Award, evenals andere 3FM Awards en verkocht de Ziggo Dome in de loop van hun carrière zestien keer uit. Ze waren ook de eerste Nederlandse band die in 2018 optrad in de Johan Cruijff Arena, wat een primeur was voor de locatie.