Ivo Putman Leeftijd

Ivo Putman Leeftijd: Het is het populairste groenplatform van Nederland en informeert en inspireert het land op het gebied van groen, wonen/interieur en BBQ. Het is op dit moment ook het groenste televisieprogramma op de Nederlandse televisie en inmiddels het groenste programma op de Nederlandse televisie.

Dit programma van anderhalf uur is geschikt voor zowel mensen met als zonder groene vingers en wordt door jong en oud goed ontvangen. De kennis van tuinexpert Ivo Putman brengt hij op inspirerende en laagdrempelige wijze over.

Tuinieren is niet moeilijk en vooral heel erg leuk! Zijn acties motiveren mensen in Nederland om op deze manier te gaan tuinieren of aan de slag te gaan met (kamer)planten. Verlinden is de zoon van een tuinman uit Eemnes en woont in de stad. Na het overlijden van zijn vader in 1974 erfde hij het hoveniersbedrijf, dat sinds 1920 in de familie was. Verlinden is vader van twee meisjes.

Ivo Putman Leeftijd
Ivo Putman Leeftijd

Rob begon zijn televisiecarrière in 1986 op de tuinafdeling van AVRO Servicesalon. In 1992 maakte hij de sprong naar RTL 4 en lanceerde hij het televisieprogramma Flora Magazine, dat twee seizoenen op de zender te zien was.

Dit magazine werd vervolgens gecombineerd met de doe-het-zelf-huisshow Eigen Huis, gepresenteerd door klusjesman Nico Zwinkels, tot een nieuw programma genaamd Eigen Huis & Tuin. Dit doe-het-zelf programma heeft tot op de dag van vandaag standgehouden ondanks het feit dat de presentatoren voortdurend wisselen.

In 2004 namen Verlinden en Zwinkels de beslissing om SBS6 te verlaten. Het geplande samenwerkingsprogramma voor de nieuwe omroep is echter nooit gerealiseerd omdat Zwinkels niet meer geschikt werd bevonden vanwege beschuldigingen over zijn gedrag jegens anderen.

Ivo Putman Leeftijd
Ivo Putman Leeftijd

Hoewel hij altijd achter zijn partner stond, koos Verlinden ervoor om het alleen te doen met een nieuw programma: De Tuinruimers, dat sinds 2010 wordt uitgezonden onder de titel Robs grote tuinverbouwing.

Naast zijn televisieprogramma schrijft Verlinden ook wekelijks een stuk voor TrosKompas en het AD. Daarnaast is het dagelijks te horen in de Meteo Consult tuinweervoorspelling.

Ivo Putman Leeftijd
Ivo Putman Leeftijd

Hij heeft sinds 2016 last van een spierziekte en blijkt zwaar ondervoed te zijn. Verlinden, die toen 67 was, deed het in mei van dit jaar rustig aan. Zijn tuinprogramma, Robs Grote Tuinverbouwing, is op 1 september 2018 opgepakt door Ivo Putman en staat nu bekend als De Grote Tuinverbouwing.

In 2018 ontving hij een erepenning van de gemeente Almere, waarvoor hij jarenlang als ambassadeur heeft gediend. Na 28 jaar geheimhouding onthulde Verlinden in zijn autobiografie Destruction by Passion dat hij de afgelopen 28 jaar besmet was met hiv.

Ivo Putman Leeftijd

bijna 36 jaar oud