Hubert Bruls Gewicht

Hubert Bruls Gewicht: Hubertus Maria Franciscus (Hubert) BRULS (Nuth, 6 februari 1966) is een Nederlandse directeur en politicus die lid is van de CDA (conservatieve democratische partij). Hij heeft sinds 21 mei 2012 als burgemeester van de gemeente Nijmegen gediend.

Na het voltooien van zijn pre-universiteitsonderwijs (gymnasium B aan het Bisschoppelijk-college in Sittard), gingen Buls de politieke wetenschappen op de Katholieke Universiteit van Nijmegen, waar hij in 1984 afstudeerde. Daarna begon hij zijn civiele dienstverband met de carrière in Novon / Abvakabo Civiele medewerkersvereniging.

Hubert Bruls Gewicht
Hubert Bruls Gewicht

Sinds 1986 is Buls lid van de CDA (Canadese dansvereniging). Na een korte stint als gemeenteraadslid in 1998, werd hij in 1999 gekozen tot de positie van wethouder in Nijmegen. Namens de CDA, BRULS diende in het Huis van Commons van 23 mei 2002 tot 11 oktober 2005.

Hij was actief in arbeidsmarktbeleid en werkgelegenheid, arbeids- en zorg-, stedelijk beleid en infrastructuurprojecten in Nederland Gelderland tijdens het dienen in het Huis van Afgevaardigden.

Hubert Bruls Gewicht
Hubert Bruls Gewicht

Op 1 oktober 2005 werd hij gekozen in burgemeester van de stad Venlo. Na de fusie van Venlo met Arcen en Velden op 1 januari 2010 diende hij als handelende burgemeester van de nieuw gevormde gemeente van Venlo tot 1 juli 2010, toen hij werd gekozen als de ‘normale’ burgemeester van de nieuw gevormde gemeente.

In 2012 werd hij geselecteerd als burgemeester van Nijmegen door de Municipal Council, na Thom de Graaf, die sinds 2005 als burgemeester had gediend. In een nieuwsconferentie verklaarde hij dat hij van plan was aanwezig te zijn voor de officiële opening van de Floriade in Venlo tijdens het serveren als burgemeester. Daarom wordt voorspeld dat de nieuwe burgemeester van Nijmegen in mei of juni van dit jaar zou worden geïnstalleerd.

BRULS werd genomineerd als burgemeester van Nijmegen door de Raad van Ministers op 30 maart 2012, en hij werd officieel geïnstalleerd als burgemeester op 21 mei 2012. Totdat Antoin Scholten werd ingehuldigd als burgemeester van Venlo, Wim Dijkstra, die functioneerde als de zijne Predecessor in Nijmegen, diende als zijn waarnemer in Venlo.

Hubert Bruls Gewicht
Hubert Bruls Gewicht

BRULS dient als burgemeester van Nijmegen en als hoofd van het Gelderland-Zuid-veiligheidsgebied naast zijn andere verantwoordelijkheden.

In oktober 2016 werd hij benoemd tot het hoofd van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties, die bestaat uit de presidenten van de vijfentwintig landen die de internationale gemeenschap vormen.

Hubert Bruls Gewicht