Blogs

Henny Vrienten Ziek

Henny Vrienten Ziek: Om het beeld dat het grote publiek van hem heeft vast te houden, heeft zanger Henny Vrienten moeite om zijn eigen imago vast te houden. Dat legt de 73-jarige voorman van Doe Maar uit in een uitzending van het programma ‘Tijd Genoeg’ van RTV Oost, dat deze week online staat en een interview met hem bevat. Toen de chat werd opgenomen, naderde het eind september, net voordat de afscheidstournee van de band werd uitgesteld als gevolg van Henny’s ziekte.

“Ik stel het om verschillende redenen zeer op prijs om ouder te worden”, legt Henny uit. “Ik heb een beter gevoel voor perspectief en ik ben meer dankbaar voor dingen die ik twintig of dertig jaar heb verwaarloosd, zoals de natuur.” Hij merkt dat de dagen sneller voorbij gaan naarmate hij ouder wordt. “Bovendien heb je minder herinneringen aan de activiteiten van je week.”

Henny Vrienten Ziek
Henny Vrienten Ziek

Volgens de zanger wordt het met het verstrijken van de jaren steeds moeilijker om het beeld dat mensen van hem hebben vast te houden: “Ik wil niet als een oude wankele man rondhangen terwijl mensen iets heel anders over mij op hun netvlies hebben.”

Henny heeft spijt dat hij niet bij veel mensen is geweest die net zijn overleden, waaronder zijn collega Thé Lau. “Hij was onwel en ik dacht bij mezelf: “Dat zal komen, dat zal komen.” Maar dat is nooit gebeurd. En op dat moment was het te laat. Ik wilde mezelf niet opdringen, en ik deed het ook niet. beschouw mezelf als een lid van de inner circle. Die afwezigheid heeft me veel ongemak bezorgd.”

Het Doe Maar-icoon mengt zich ook in het debat over het al dan niet bestaan ​​van een paradijs en een hel door te zeggen: “Ik heb zelf een sterkere voorkeur voor het hiernamaals.” Bovendien heeft hij verklaard dat hij nooit zal stoppen met het produceren van muziek zolang hij leeft. “Ik stop echter met optreden na de Doe Maar-tour die momenteel op het programma staat.”

Henny Vrienten Ziek
Henny Vrienten Ziek

De afscheidstournee van Doe Maar is tot nader order uitgesteld. Dat maakte Mojo, de concertorganisator, vandaag bekend. Deze keuze is gemaakt omdat voorman Henny Vrienten zich niet lekker voelt. Er zijn geen officiële uitspraken over de aard van de ziekte van Van Vrienten (73), die momenteel in een ziekenhuisomgeving wordt onderzocht.

Volgens Mojo worden de optredens niet verplaatst. Een officiële verklaring voegde toe: “Henny en de andere Doe Maar-leden keken uit naar de afscheidstournee met de rest van de band, evenals de crew en natuurlijk alle fans.” Henny’s herstel en kracht zijn onze gedachten en gebeden, en we zijn allemaal teleurgesteld dat de tour niet door zal gaan.

Henny Vrienten Ziek
Henny Vrienten Ziek

Alle kaartkopers worden via e-mail op de hoogte gebracht en krijgen automatisch de waarde van de door hen gekochte tickets teruggestort. ‘Bescherm a.u.b. de privacy van Henny en zijn gezin’, vraagt ​​de directie van Vrienten aan haar medewerkers. De afscheidsreis was al een paar keer uitgesteld vanwege de lock-out bij de Coronado Observatory.

Vrienten onthulde drie weken geleden op Instagram dat hij de weken aftelde tot het einde van het jaar. ‘We zijn op weg!’ plaatste hij naast een foto van de bandleden en het personeel.

Henny Vrienten Ziek