Blogs

Helga Van Leur Leeftijd

Helga Van Leur Leeftijd: Helga van Leur (geboren op 8 september 1970) is een Nederlandse meteoroloog die in Nederland werkt. Ze werd geboren in Schoonhoven en wordt vooral erkend voor haar werk als weersvoorspeller in het ochtendnieuws van RTL 4.

Van Leur studeerde aan Wageningen Universiteit, waar hij afstudeerde in Bodem, Water en Atmosfeer. Ze begon in 1994 bij Meteo Consult na haar stage daar, waar ze de weersvoorspellingen verzorgde voor kranten, radio- en televisie-uitzendingen.

Haar dienstverband als weerpresentator voor de televisiezenders van RTL Nederland, met name tijdens nieuwsprogramma’s, strekte zich uit over de jaren 1997 tot 2017. Ze deed het op freelancebasis tussen 1997 en 2017. Ze wordt beschuldigd van het leveren van ongeveer 7000 weersvoorspellingen tijdens nieuwsprogramma’s.

Helga Van Leur Leeftijd
Helga Van Leur Leeftijd

In 1998 werd ze door haar collega’s uitgeroepen tot ‘beste weerpresentator ter wereld’ en in 2008, 2010 en 2012 drie keer tot ‘meest populaire weerpresentator van Nederland’.

Ook levert ze bijdragen aan kranten en publicaties met artikelen en columns en geeft ze lezingen over onderwerpen als weer, klimaat en duurzaamheid. Ze nam ook deel aan het Nederlandse seizoen van Dancing with the Stars in 1997, toen ze de eerste plaats behaalde. ‘RTL Zomernacht’ zendt sinds juli 2017 wekelijks een weerbericht uit en vanaf juli is zij daar onderdeel van.

Van Leur is getrouwd, heeft drie kinderen en woont in Nederland. Helga van Leur (geboren op 8 september 1970 in Schoonhoven, Nederland) is een Nederlandse meteoroloog die werkt voor de commerciële televisiezender RTL 4.

Van Leur studeerde aan Wageningen UR, waar hij bodem, water en atmosfeer bestudeerde. De stage leidde in 1994 tot haar baan bij Meteo Consult, waar ze meer dan vijf jaar werkte voor het verstrekken van weerberichten aan kranten, radiostations en televisiestations over de hele wereld. Sinds april 1997 werkt ze als freelance weersvoorspeller voor de televisiezenders van RTL in Nederland.

Helga Van Leur Leeftijd
Helga Van Leur Leeftijd

In 2007 werd zij samen met haar danspartner Marcus van Teijlingen gekroond tot kampioen van het televisieprogramma Dancing with the Stars. Haar werk voor televisie wordt aangevuld met essays en columns over haar kennis en ervaringen, evenals lezingen over onderwerpen als weer en klimaat, evenals ecologische duurzaamheid.

Als meteoroloog voor Solar Team Twente nam ze deel aan de World Solar Challenge, die plaatsvond in oktober 2011 en meer dan 3000 kilometer (2000 mijl) door Australië aflegde. Dit onderwerp was ook het onderwerp van een televisieprogramma.

Van Leur presenteert al twintig jaar de weersvoorspelling voor RTL 4 nieuwsprogramma’s. De laatste keer dat ze dit deed, was op 30 juni 2017, toen ze de taak voltooide. Ze begon op 5 juli 2017 met de presentatie van het wekelijkse weersegment Wat een Weer op RTL Late Night.

Helga Van Leur Leeftijd
Helga Van Leur Leeftijd

Van Leur is een van de deelnemers aan het vierde seizoen van het Nederlandse televisieprogramma Het Perfecte Plaatje, waarvan de opnames in mei van dit jaar zijn begonnen. Ze stopte met de show na de derde aflevering.

Haar collega’s verkozen haar in 1998 tot beste weervrouw ter wereld en ze kreeg de eer. Volgens het tweejaarlijkse onderzoek van GfK werd ze respectievelijk in 2008, 2010 en 2012 verkozen tot de populairste weervrouw van het jaar. Van Leur is getrouwd en heeft drie kinderen, die allemaal geadopteerd zijn.

Helga Van Leur Leeftijd

51 jaar

Helga Van Leur Leeftijd