Helene Hendriks Leeftijd

Helene Hendriks Leeftijd: Hélène Hendriks (geboren op 6 augustus 1980 in Breda, Nederland) is een tv-presentator, verslaggever en voormalig hockeyspeler in Nederland. Haar vroege hockeycarrière begon bij HCP, waar zij en haar zussen als drieling werden geboren. Daarna stapte ze over naar Push, waar ze op haar zeventiende het eerste elftal maakte, waar ze sindsdien is gebleven.

Ze werd gepromoveerd naar de Hoofdklasse als gevolg van haar samenwerking met de club. Hendriks had twaalf jaar op dat niveau en speelde ook voor Den Bosch, Rotterdam en Victoria in Nederland.

Hendriks begon haar journalistieke carrière als sportpresentator voor Brabant10, een lokale televisiezender in Nederland. Ze was ook betrokken bij NAC TV, de televisiezender van de club, die ze ondersteunt.

Helene Hendriks Leeftijd
Helene Hendriks Leeftijd

Later werkte ze als omroepster voor de uitzending van FC Brabant op Omroep Brabant, waar ze de uitzending van alle wedstrijden van de Brabantse Jupiler League-clubs verzorgde.

Andere werkzaamheden zijn onder meer de verslaglegging van wedstrijden van Limburgse clubs in de Jupiler League (Eerste Divisie) voor het provinciaal Limburgse station L1 gedurende enkele maanden en verslaglegging van de Eredivisie-wedstrijden van Roda JC Kerkrade. Daarna trad ze in september 2013 in dienst bij Fox Sports, waar ze sindsdien werkt.

Ze is werkzaam als presentatrice/reporter op het station. Ze was de presentator van een samenvattend programma van 90 minuten op FOX-televisie. Ze was een van de presentatoren van FOX Sport Centraal, dat eind vorig jaar op de open zender Fox te zien was.

Van 2015 tot 2018 was Hendriks samen met Jan Joost van Gangelen elke zaterdagavond co-presentator van het Honorary Tribune-programma in de stad Amsterdam. Ze was ook een vaste waarde in de tv-show VI, die werd uitgezonden op NBC. Hendriks ging in de video uitgebreid in op de programmering van de betaalde zender.

Helene Hendriks Leeftijd
Helene Hendriks Leeftijd

In 2017 werkte ze als tafeldame bij De Wereld Draait Door, waar ze veel zichtbaar was. Hendriks is verschenen in RTL’s “Matchwinner Pro”, een spelshow over sporttrivia. Hendriks is in 2018 lid geworden van het Veronica-team.

Hendriks is de gastheer van de Glory kickboksevenementen die op de zender te zien zijn. Daarnaast zijn Hendriks en Wilfred Genee de vaste gezichten van de Champions League-wedstrijden, die ze samen met Hendriks co-hosten. Robin van Persie overhandigde haar in 2019 de Robin van Persie Award voor Beste Sportjournalist van 2018.

Helene Hendriks Leeftijd
Helene Hendriks Leeftijd

Samen met Genee presenteerde ze de conversatieshow Café Hendriks en Genee, die in juni 2019 begon. Elke zondagavond komen gasten samen om de gebeurtenissen van de vorige week te bespreken.

Hendriks leverde regelmatig bijdragen aan 6 Inside op SBS6, waar hij sportspecialist was. Haar tijdelijke vervanger van Genee tijdens de uitzending van Oranje Zomer op SBS6 in 2021 zorgde voor een flinke stijging van de kijkcijfers.

Helene Hendriks Leeftijd

42 jaar

Helene Hendriks Leeftijd