Hans Van Hemert Ziek

Hans Van Hemert Ziek: Hans van Hemert (geboren op 7 april 1945 in Voorburg, Nederland) is een Nederlandse platenproducent en songwriter die talloze ASCAP-awards heeft ontvangen. Mouth & MacNeal en Luv’ zijn slechts enkele van de popacts waarmee hij heeft samengewerkt. Hij schreef ook drie liedjes voor het Eurovisie Songfestival, waar hij ook op speelde.

Hij begon zijn professionele carrière in 1965 als platenproducent voor Phonogram Records, waar hij bleef tot 1979, toen het bedrijf failliet ging. Q65, The Motions, Ro-d-ys, Zen, Group 1850, Big Wheel, Somerset, Ramses Shaffy en Liesbeth List, Sandra & Andres, Kamahl, American Gypsy en Vulcano behoren tot de artiesten met wie hij heeft geproduceerd en samenwerkt. geschreven liedjes.

Hans Van Hemert Ziek
Hans Van Hemert Ziek

Mouth en MacNeal zijn twee van de bands waarmee Van Hemert heeft samengewerkt. Dit duet had tussen 1971 en 1974 een aantal top-tien singles, niet alleen in eigen land, maar ook in andere landen:

“Hey, You Love”, zeg ik (een Nederlandse Top 5 single in 1971).
Als het op singles aankwam, was “How Do You Do” een Nederlandse nummer 1 hit in 1971, maar het was ook een Duitse Top 5 hit in 1972 en een Amerikaanse Top 10 hit in 1973, toen het nummer 8 bereikte op de Billboard Hot 100-lijst. Van dit nummer zijn wereldwijd meer dan twee miljoen exemplaren verkocht.

“Hello-a” (een #1 succes in Nederland[5] en Duitsland in 1972) is een voorbeeld van een popsong.
“Ik Zie Een Ster” / “I See A Star” (een Nederlandse en Engelse Top 10-hit, dit nummer werd gekozen om Nederland te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in 1974 (hetzelfde jaar dat ABBA de competitie won), waar het werd geplaatst op de derde plaats).

Hans Van Hemert Ziek
Hans Van Hemert Ziek

Han Meijer is de manager van Luv’ (1977-heden), een vrouwelijk poptrio dat hij oprichtte met de hulp van Piet Souer en een manager, Han Meijer (later vervangen door Pim Ter Linde). Deze meidengroep had records behaald die succesvol waren in een groot deel van Continentaal Europa, Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en andere delen van de wereld.

Aan het eind van de jaren zeventig en het begin van de jaren tachtig waren Australië en Mexico grote spelers in de internationale arena. Onder hun hitsingles waren ‘U.O.Me’, ‘You’re the Greatest Lover’, ‘Trojan Horse’, ‘Casanova’ en ‘Ooh, Yes I Do’. Ze hadden ook een aantal top tien hits. Deze groep verkocht tijdens zijn ambtstermijn zeven miljoen platen.

Hans Van Hemert Ziek
Hans Van Hemert Ziek

Samen met Mouth en MacNeal schreef hij ook twee eerdere Eurovisie-inzendingen: “Als het om de liefde gaat” van Sandra & Andres (die in 1972 de vierde plaats bereikte) en “The Party’s Over” van Sandra Reemer (die in 1976 de negende plaats bereikte). ).