Glennis Grace Lengte: Een Nederlandse zangeres, Glennis Grace (geboren 19 juni 1978 in Amsterdam als Glenda Hulita Elisabeth Batta), werd geboren als Glenda Hulita Elisabeth Batta. Grace groeide op in de Jordaan in Amsterdam. Haar moeder is Nederlandse en haar vader komt van het Caribische eiland Curaçao.

Van kinds af aan is ze zwaar ondergedompeld in muziek. Ze klom voor het eerst op het podium toen ze zes jaar oud was. Daarna kreeg ze de kans om haar stem verder te ontwikkelen in een piepklein atelier dat haar grootvader speciaal voor haar had ingericht op de zolder van hun huis.

Volgens Grace werd ze zich voor het eerst bewust van de kracht van zingen toen haar moeder haar het nummer One Moment in Time van Whitney Houston overhandigde, en daarna wilde ze het succes van haar Amerikaanse rolmodel evenaren.

Glennis Grace Lengte
Glennis Grace Lengte

Grace woonde het Unicef ​​Gala for Kids bij, dat werd georganiseerd door Audrey Hepburn, toen ze 11 jaar oud was. Daarnaast was Julio Iglesias aanwezig. Hij was zo gegrepen door Grace’s vocale capaciteiten dat hij haar uitnodigde om een ​​duet met hem op te voeren in Ahoy Rotterdam, als onderdeel van zijn performance-serie daar.

In 1991 verscheen ze in de kindertelevisieshow MiniStars, waar ze een paar liedjes zong. Door ziekte kon ze echter niet deelnemen aan de opnamesessies en werden de nummers in plaats daarvan door anderen in haar plaats afgespeeld.

Grace was zestien jaar oud toen ze op 6 oktober 1994 als Whitney Houston de Soundmix-competitie won. Hierdoor kreeg ze een contract bij een platenlabel en haar eerste single, I’m Gonna Be Strong, piekte op nummer dertien in de Mega Top 50 het volgende jaar. Haar debuutalbum, Real Emotion, uitgebracht in 1995, deed het helemaal niet goed. Ook de daaropvolgende singles waren niet gegarandeerd succesvol.

Sinds 1996 is er een merkbare afname van de hoeveelheid lawaai rondom de artiest. Grace bleef opnemen voor het Koch-label en bracht het nummer Goodbye uit. Ze verhuisde naar Diemen en volgde van 1998 tot 2000 de Frank Sanders Academie in Amsterdam, waar ze haar bachelordiploma behaalde. Grace verscheen een paar keer in de publieke belangstelling, zoals in 1999 toen ze samen met Frans Bauer een medley uit West Side Story opvoerde in de film Ahoy.

Glennis Grace Lengte
Glennis Grace Lengte

In 2002 keerde de zangeres terug naar Ahoy, dit keer als gastzanger tijdens René Frogers In Concert In The Round, dat plaatsvond in het Ahoy Theater. Ze verscheen ook op het duetalbum Gordon & Singer Gordon, waarin ze zong met Gordon. Ze verscheen ook als gastster in Costa! in 2001.

Secrets Of My Soul werd uitgebracht in 2003 en het was haar tweede studioalbum. Gezien het feit dat een aantal bekende internationale sterren aan dit album hebben meegewerkt, werd er veel verwacht, maar de cd was een commerciële mislukking. Always On My Mind en Absoluut niet, twee singles die werden uitgebracht, deden het helemaal niet goed, en de artiest moest terug in de vergetelheid raken.

Grace zong het Snow Patrol-nummer Run in de finale van de show op 19 september 2018, die live werd uitgezonden. Rechter Simon Cowell prees haar voor haar “sensationele” optreden. De volgende dag verscheen Grace in een tweede show, waarin zij en de Amerikaanse zangeres Bebe Rexha twee nummers van Rexha zong, te beginnen met I’m A Mess, dat later Meant to Be werd.

Glennis Grace Lengte
Glennis Grace Lengte

Het publiek was enthousiast en tal van mensen merkten op dat Grace de nummers beter uitvoerde dan Rexha, hoewel stemmen daarna geen optie meer was. Voorafgaand aan de bekendmaking van de resultaten werden de namen bekend gemaakt van de vijf uitvallers die de top vijf van de tien finalisten niet haalden. Grace trok zich terug uit het programma.

Glennis Grace Lengte

Voeten en inches: 5 ‘6 “