Blogs

Gitarist Golden Earring Ziek

Gitarist Golden Earring Ziek: Cesar Zuiderwijk sprak woensdag in een interview met het AD de wens uit om te blijven optreden. Ondanks dat Golden Earring er even tussenuit is door de ziekte van gitarist George Kooymans, gelooft de 73-jarige drummer echter niet dat zijn carrière voorlopig ten einde is.

De krant meldde dat Zuiderwijk zei: “Niemand gaat me vertellen dat ik moet stoppen.” ‘Ik ben geen chirurg en ik ga geen mensenlevens in gevaar brengen. Als ik te lang doorga, kan ik niemand anders de schuld geven dan mezelf. Dit is de verdieping van mijn leven.’

Gitarist Golden Earring Ziek
Gitarist Golden Earring Ziek

Gedurende deze periode trad de drummer over het algemeen op met Golden Earring op zijn oor. De plaat van Sloper, de muziekformatie die Zuiderwijk vormt met Mario Goossens van de band Triggerfinger, zal momenteel het meeste van zijn vrije tijd in beslag nemen.

“Ik heb geen tijd om oud te worden of zelfs maar bang te zijn om oud te worden”, zegt de muzikant in een andere verklaring. “Ik heb het geluk om lid te zijn van de babyboomgeneratie, die altijd heeft gedaan wat ze altijd hebben gedaan, en dat is niet veranderd. Hetzelfde als wij. Het is hetzelfde als ik. Als je vraagt ​​hoe lang , Ik zal het je vertellen. Dan zeg ik dat ze terug moeten komen als ik 85 jaar oud ben.”

In februari 2021 werd bekend dat bij gitarist Kooymans ALS is vastgesteld, een ongeneeslijke ziekte die de werking van de spieren aantast en terminaal is. Golden Earring trad destijds niet meer op, aldus zanger Barry Hay. Dit jaar precies zestig jaar geleden opgericht, viert de band haar 60-jarig jubileum.

George Kooymans (72) lijdt aan een vreselijke ziekte en kan niet optreden. Volgens berichten vertelde de oprichter en zanger van Golden Earring dinsdagochtend vroeg aan zijn manager Rob Gerritsen over zijn gezondheid. Gerritsen is terughoudend om de details van wat er met de muzikant aan de hand is te bespreken.

“Ik kan alleen maar zeggen dat het serieus is en dat George niet verder kan”, zegt hij tegen De Telegraaf. In 1961 richtte Kooymans samen met zijn buurman Rinus Gerritsen, die later hun manager zou worden, de band The Tornados op. Zodra ze ontdekten dat er al een band met die naam bestond, bedachten de jongens, die toen dertien en vijftien waren, een nieuwe bijnaam: The Golden Earrings.

Gitarist Golden Earring Ziek
Gitarist Golden Earring Ziek

In de jaren die volgden, werkten Barry Hay en Cesar Zuiderwijk aan het succes van de rockband, die zowel nationaal als internationaal aan populariteit won. Strange Kostgangers is een trio bestaande uit Kooymans, Boudewijn de Groot en Henny Vrienten, allen afkomstig uit Nederland.

Het is niet de bedoeling van Gerritsen om uitspraken te doen over de toekomst van Golden Earring, zoals de naam later werd afgekort. “Omdat George niet kan optreden, is het mogelijk dat de band genoodzaakt zal zijn uit elkaar te gaan. Er is echter nog geen definitieve beslissing genomen.”

Gitarist en zanger George Kooymans van de Golden Earring verkeert in kritieke toestand. Hij lijdt aan ALS, een ongeneeslijke spierziekte. Volgens de NOS wordt de Haagse band als gevolg van dit besluit opgeheven.

Kooymans, die 72 jaar oud is, was een tiener toen de band werd gevormd, samen met bassist Rinus Gerritsen, die ook 72 jaar oud is. Later voegden zanger Barry Hay en drummer Cesar Zuiderwijk zich bij de groep, die in de loop van de tijd in populariteit groeide.

Gitarist Golden Earring Ziek
Gitarist Golden Earring Ziek

In het AD onthult Kooymans dat hij inderdaad de aandoening heeft. “Helaas is het echt verschrikkelijk nieuws en ik heb op dit moment geen zin om er veel meer over te zeggen. Ik word momenteel behandeld in het Universitair Ziekenhuis Leuven. Dat is alles.”

ALS is een progressieve spierziekte die ongeneeslijk is. Wanneer zenuwen afsterven, worden spieren zwakker en stijver, wat het gevolg is van de ziekte van Lou Gehrig (ALS). Opstaan ​​en bewegen wordt steeds moeilijker, evenals eten, praten en ademen. Er is geen behandeling voor en het resulteert uiteindelijk in de dood. De ziekte treft twee tot drie personen op elke 100.000 mensen.

In zijn eerste reactie verklaart Barry Hay van de Earring dat de nederlaag verwoestend is. “Alles is extreem intens.” Golden Earring is een van de populairste Nederlandse rockbands aller tijden en kreeg in de jaren tachtig wereldwijde erkenning.

Niet alleen in Nederland, maar ook in andere landen is de situatie vergelijkbaar. Het feit dat de band in de jaren zeventig voet aan de grond kreeg in de Verenigde Staten, was een belangrijke prestatie die tot brede belangstelling leidde.

Radar Love, een hit uit 1973, was na de release decennia lang een van de meest gedraaide nummers op Amerikaanse radiostations. Het nummer staat ook al enkele jaren constant hoog in de Top 2000.