Gerald Roethof Ziekte

Gerald Roethof Ziekte: Ellick (Gerald) Sander Roethof (geboren 18 augustus 1973 in Zwolle, Nederland) is een Nederlandse advocaat die werkzaam is in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam. Gerald Roethof werd geboren in Zwolle, verhuisde met zijn ouders en de rest van zijn familie naar Suriname, het geboorteland van zijn vader, toen hij acht jaar oud was, en keerde terug naar Nederland toen hij achttien was.

Tijdens zijn verblijf in Suriname bezocht Roethof het Atheneum en ging daarna rechten studeren aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Na zijn afstuderen aan de universiteit is Roethof als advocaat-medewerker gaan werken in de advocatuur van zijn vader, de heer Max Roethof, in Arnhem. Op 27-jarige leeftijd opende hij zijn eigen kantoor in Amsterdam.

Gerald Roethof Ziekte
Gerald Roethof Ziekte

Gerald Roethof is strafrechtadvocaat die zich met name bezighoudt met het strafrecht. Onder zijn vele klanten bevinden zich degenen die worden beschuldigd van winkeldiefstal, socialezekerheidsfraude, huiselijk geweld en andere ernstige misdrijven, evenals klanten in spraakmakende en mogelijk levensveranderende strafzaken.

Roethof was in 2010 betrokken bij de zaak van de ‘Bijenkorfmoeder’, een vrouw die haar kind van de bovenste verdieping van de Amsterdamse Bijenkorf had gegooid. Daarna, in het volgende jaar,

Roethof vertegenwoordigde verdachte bij een dodelijk auto-ongeluk dat plaatsvond in een door de politie opgezette verkeersopstopping. Een paar jaar later, in 2016, raakte hij betrokken bij het onderzoek naar de vermoedelijke ‘cokemoordenaar’, een dealer die in de Nederlandse hoofdstad dodelijke witte heroïne leverde onder het mom van cocaïne.

Gerald Roethof Ziekte
Gerald Roethof Ziekte

In 2017 stond hij naast de nabestaanden van een toerist, Mitch Henriquezin Den Haag, die op zo’n harde manier door de politie werd aangehouden dat hij aan zijn verwondingen overleed. Dat jaar werd Roethof ingeschakeld om de verdachte te verdedigen in het beruchte ’boutenknipperincident’.

Minderjarige verdachten in Arnhem hebben volgens de politie op basis van homofobie een homostel aangevallen met een betonschaar. Roethof vertegenwoordigt sinds 2018 Jos B., die in november 2020 schuldig werd bevonden aan doodslag bij de dood van Nicky Verstappen in 1998. Roethof is lid van de Nederlandse Orde van Advocaten.

Gerald Roethof Ziekte
Gerald Roethof Ziekte

In het najaar van 2017 verscheen Roethof samen met zijn zus en neefje in een door Roethof geproduceerde docuserie De defenders, firma Roethof. Mildred Roethof, zijn oudere zus, was een documentaire-/programmamaker die het bedrijf een jaar lang volgde bij het behandelen van de vele zaken die ze in die periode behandelden.

Gerald Roethof’s broer Ronald Roethof en zus Machteld Roethof zijn beiden praktiserend advocaat. Tijdens het NTR-programma in 2019 hield Coen Verbraak een interview met Roethof, zijn zussen Mildred en Machteld en hun vader. In de meest prestigieuze huishoudens.

Gerald Roethof Ziekte