Gerald Roethof Afkomst: Ellick (Gerald) Sander Roethof (geboren 18 augustus 1973 in Zwolle, Nederland) is een Nederlandse advocaat die als advocaat werkzaam is in Amsterdam. Gerald Roethof werd geboren in Zwolle, verhuisde met zijn ouders en de rest van zijn familie naar Suriname, het geboorteland van zijn vader, toen hij acht jaar oud was, en keerde terug naar Nederland toen hij achttien was.

Tijdens zijn verblijf in Suriname bezocht Roethof het Atheneum en ging daarna rechten studeren aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Na zijn afstuderen aan de universiteit is Roethof als advocaat-medewerker gaan werken in de advocatuur van zijn vader, de heer Max Roethof, in Arnhem. Op 27-jarige leeftijd opende hij zijn eigen kantoor in Amsterdam.

Gerald Roethof Afkomst
Gerald Roethof Afkomst

Gerald Roethof is een strafrechtadvocaat die zich met name bezighoudt met het strafrecht. Onder zijn vele klanten bevinden zich degenen die worden beschuldigd van winkeldiefstal, socialezekerheidsfraude, huiselijk geweld en andere ernstige misdrijven, evenals klanten in spraakmakende en mogelijk levensveranderende strafzaken.

Roethof was in 2010 betrokken bij de zaak van de ‘Bijenkorfmoeder’, een vrouw die haar kind van de bovenste verdieping van de Amsterdamse Bijenkorf had gegooid.

In het volgende jaar werd Roethof vastgehouden om de dader te vertegenwoordigen in een dodelijk auto-ongeluk dat plaatsvond in een door de politie gecreëerde verkeersopstopping. Een paar jaar later, in 2016, raakte hij betrokken bij het onderzoek naar de vermoedelijke ‘cokemoordenaar’, een dealer die in de Nederlandse hoofdstad dodelijke witte heroïne leverde onder het mom van cocaïne.

In 2017 stond hij naast de nabestaanden van een toerist, Mitch Henriquezin Den Haag, die op zo’n harde manier door de politie werd aangehouden dat hij aan zijn verwondingen overleed. Dit was ook het jaar dat Roethof de verdachten vertegenwoordigde van deelname aan het ’boutenknipperincident’. Bij dit incident vielen jonge verdachten in Arnhem een ​​homostel aan met een betonschaar onder het mom van homofobie.

Gerald Roethof Afkomst
Gerald Roethof Afkomst

Roethof vertegenwoordigt sinds 2018 Jos B., die in november 2020 schuldig werd bevonden aan doodslag bij de dood van Nicky Verstappen in 1998. Roethof is lid van de Nederlandse Orde van Advocaten.

In het najaar van 2017 verscheen Roethof samen met zijn zus en neefje in een door Roethof geproduceerde docuserie De defenders, firma Roethof. Mildred Roethof, zijn oudere zus, was een documentaire-/programmamaker die het bedrijf een jaar lang volgde bij het behandelen van de vele zaken die ze in die periode behandelden.

Gerald Roethof’s broer Ronald Roethof en zus Machteld Roethof zijn beiden praktiserend advocaat. Roethof en zijn zussen Mildred en Machteld werden geïnterviewd door Coen Verbraak voor de NTR-show In de beste families, die in april van dit jaar werd uitgezonden.

Gerald Roethof komt uit een lange lijn van juridische professionals. Zowel zijn vader, Max Roethof, als zijn zus, Machteld Roethof, zijn werkzaam in de juridische wereld.

Gerald Roethof Afkomst
Gerald Roethof Afkomst

Ik heb een groter wereldperspectief dan de gewone Nederlandse strafrechtadvocaat”, zegt Gerald Roethof, die Jos B vertegenwoordigt. “Ik begrijp hoe het is om oneerlijk behandeld te worden vanwege zijn Surinaamse achtergrond.”

“Als man met een donkere huidskleur en een luxe auto is Roethof een aantal keer onrechtvaardig behandeld. Het ergste incident vond plaats in 2008, toen hij met pepperspray in het gezicht werd gespoten door agenten die naar binnen wilden gluren zijn auto en hij weigerde hen toe te staan.

Het gaat nu nog steeds door. ‘Ik kan het je laten zien’, zegt Roethof, wanneer hij wil. Hij haalt zijn telefoon uit zijn zak om een ​​video te laten zien. In de verte is zijn auto, een zilvergrijze BMW uit de 6-serie, te zien, terwijl op de voorgrond een marechaussee zwarte handschoenen aantrekt.”

Gerald Roethof Afkomst