Freek Bartels Relatie

Freek Bartels Relatie: Freek Bartels (geboren 24 oktober 1986 in Tilburg, Nederland) is een Nederlandse zanger, (musical) acteur en tv-presentator. Het personage van Enjolras, de studentenleider in de musical Les Misérables, was een van zijn meest memorabele rollen.

Het jaar daarop, op 26 oktober 2008, werd hij gekroond tot winnaar van de televisiewedstrijd Looking for Joseph, wat ertoe leidde dat hij de hoofdrol speelde in de musical Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat. In 2010 maakte hij zijn toneeldebuut in de Nederlandse musical Petticoat. Op 1 april ging hij in première in The Passion 2021, waarin hij de hoofdrol van Jezus vertolkte.

Freek Bartels Relatie
Freek Bartels Relatie

Bartels stamt uit een muzikaal gezin. Naast zijn vader, Rik Bartels, piccoloïst in het Philips Symfonie Orkest, en zijn opa, die lid was van de band van Toots Thielemans, heeft hij nog een aantal andere muzikale connecties. Zelf begon hij piano te spelen toen hij acht jaar oud was.

Hij wist al op jonge leeftijd dat hij in het theater wilde werken. Op de middelbare school maakte hij deel uit van de cast van musicals. Hij had destijds een romantische relatie met Patrick Martens. Tijdens het seizoen 2012 van De Beste Zangers van Nederland was Bartels te gast in de show.

Het AVRO televisieprogramma Wie is de Mol? kenmerkte hem als deelnemer in hetzelfde jaar als de show. Hij kreeg vrijstelling voor de finale en werd daardoor genoemd als een van de finalisten. Hij moest echter zijn nederlaag toegeven aan Sofie van den Enk, die de race had gewonnen.

In het najaar van 2014 maakte hij zijn televisiedebuut als co-presentator van het AVRO-programma Fort Boyard, dat op de zender werd uitgezonden.

Freek Bartels Relatie
Freek Bartels Relatie

Vanaf 28 april 2016 trad hij op in het stuk Moeders en Zonen met onder meer Anne Wil Blankers en Paul de Leeuw.

In 2001 begon Bartels zijn opleiding aan de MusicAllFactory in Tilburg, Nederland. Als Joseph speelde hij al in een gelijknamige productie op het Koning Willem II College in Tilburg, waar hij toen student was.

Begin 2004 schreef hij zich in voor de opleiding Muziektheater aan het Fontys Conservatorium op dezelfde locatie, die hij met goed gevolg afrondde. Edward Hoepelman is de man die hem leerde zingen.

Marc Krone, Julia Bless en Roeland Vos behoorden tot de acteercoaches die met hem samenwerkten. Hij studeerde dans bij onder meer Dick Swanborn, Danielle Waijers, Caroline Neyndorff en André de Jong. Hij nam deel aan een aantal workshops met onder meer Paul Eenens, Maike Boerdam, Wieneke Remmers en Erwin Aerts.

Sinds 2001 is Bartels te zien in twee toneelstukken van Stichting Theaterplan Productions Eindhoven: Fame (2001-2002), waarin hij Nick Piazza speelde, en Pendragon (2002), waarin hij verscheen als King Arthur.

Disney’s Quasimodo werd uitgebracht in 2004, en hij verscheen als Clopin in de film. Daarna verscheen Bartels in twee door M-lab geproduceerde musicals, één als Roger Davis in Rent (2007) en de andere als Sjaak in Into the Woods (2007), die beide werden geregisseerd door Bartels.

Freek Bartels Relatie
Freek Bartels Relatie

Van april 2008 tot april 2009 maakte Bartels deel uit van de cast van Les Misérables in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Als resultaat van zijn overwinning op Looking for Joseph van 26 oktober 2008 werd Bartels gecast in de rol van Joseph in de Broadway-productie van Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, die liep van 22 november 2008 tot 10 juli 2010. Sinds oktober 3, 2010, is Bartels te zien in de musical Petticoat in de rol van Rogier van Rooden.

In 2012 verscheen hij als Gabe (Gabriel) in de musical Next to Normal, waarin hij onder meer samen met Simone Kleinsma speelde. In Ghost, een musical die op 9 september 2012 in première zou gaan in het Beatrix Theater in Utrecht, was het de bedoeling dat hij het personage van Carl zou vertolken, maar de productie is uitgesteld vanwege financiële beperkingen.

In het theaterseizoen 2013/2014 schitterde Bartels als Oliver IV in de musical Love Story, waarin hij lovende kritieken kreeg. Van februari 2014 tot februari 2015 was hij te zien als Friso Wiegersma in Sonneveld, de musical in het DeLaMar Theater.

Freek Bartels Relatie

Reply