FFrederik Brom Lengte: rederik (Freek) Brom (geboren 21 februari 1975 in Leiden, Nederland) is een Nederlandse acteur en tv-presentator. Brom groeide op op Kasteel Eikenlust bij Beek en Donk, waar hij werd opgevoed door zijn grootmoeder.

Hij is de achterkleinzoon van voormalig minister van Economische Zaken Henri Gelissen en de kleinzoon van hartchirurg AG Brom en Engelandvaarder Robert de Jonge Oudraat. Hij is tevens de achterkleinzoon van voormalig minister van Economische Zaken AG Brom.

Op 20 augustus 2005 trouwde Brom in Aarle-Rixtel (Laarbeek) met actrice Nienke Römer. Ze zijn getrouwd en hebben samen twee dochters. Ze wonen in Amsterdam. Brom behaalde in 1998 zijn bachelor drama aan de Academie voor Drama in Eindhoven. Hij werkte samen met theaterorganisaties als De Wetten van Kepler en De Wetten van Kepler Ensemble.

Frederik Brom Lengte
Frederik Brom Lengte

Noord Nederlands Toneel, Plaza Futura, Stella Den Haag en Toneelgroep Oostpool zijn enkele van de bedrijven die in de regio actief zijn. Daarnaast staat hij bekend om zijn televisie- en bioscoopcreaties.

Hij was te zien in de televisieprogramma’s Lieve verlangen, Verborgen gebreken, In therapie, Danni Lowinski en Familie Kruys, waarin hij een belangrijke rol speelde. Brom is ook verschenen in een aantal films.

In 2007 en 2008 was hij presentator van de tv-show The Phone. Dit programma ontving een Gouden Roos op het Montreux Film Festival en een Emmy op het New York International Film Festival. In 2012-2013 nam hij deel aan de Poolcirkelexpeditie, onderdeel van het programma van de AVRO.

Frederik Brom Lengte
Frederik Brom Lengte

Toen een groep bekende Nederlanders op excursie naar de poolcirkel reisde, kwamen ze met elkaar in conflict. Hij eindigde uiteindelijk als tweede achter Paulien van Deutekom, een voormalig schaatser die de race won.

Zijn meest recente optreden was als Ned Weeks in het toneelstuk The Normal Heart, dat hij in augustus 2013 twee weken opvoerde in het DeLaMar theater in Amsterdam.

Frederik Brom Lengte
Frederik Brom Lengte

In een herhaling van de voorstelling, die plaatsvond tussen augustus en oktober 2014, speelde hij dezelfde rol. Zijn rol als Paardenpiet in het Sinterklaasjournaal loopt sinds begin 2019. Vanwege zijn romance met actrice Nienke Römer werd het wilde haar van acteur Frederik Brom prompt van zijn hoofd geschoren.

Ze hebben nu een hond, twee kinderen en een volledig functioneel huis. Hij ontdekte echter dat een tijdelijk bestaan ​​als huisman niets voor hem was. ‘Ik werd daar en toen verliefd.’

Frederik Brom Lengte

1,5 m

Frederik Brom Lengte