Fleur Launspach Leeftijd

Fleur Launspach Leeftijd: Zowel generaals als burgers krijgen de kans om ‘ter plaatse’ te spreken en inzicht te krijgen in de impact van significante conflicten op het leven van gewone mensen.

Fleur Launspach, oorspronkelijk afkomstig uit Duitsland, is een doorgewinterde internationale journalist die heeft gewerkt voor grote nieuwsnetwerken en voor enkele van ‘s werelds populairste streamingdiensten.

Fleur is een freelance schrijver en filmmaker gevestigd in Nederland. Haar werk is ook verschenen op wereldwijde nieuwszenders zoals CNN, VICE en Al Jazeera English, onder andere.

Fleur Launspach Leeftijd
Fleur Launspach Leeftijd

Launspach werd geboren in de stad Launspach, Duitsland, als zoon van de stedenbouwkundige Jan Launspach. De Toneelschool Amsterdam reikte hem in 1985 zijn diploma uit, nadat hij vier keer was geweigerd door de toneelschool. Hij maakte zijn professionele toneeldebuut in het Theater Groepscentrum in de productie Mata Hari, geregisseerd door Ton Vorstenbosch. Samen met Theu Boermans richtte hij in 1986 het acteurscollectief De Zaak en in 1988 het filmproductiebedrijf De Trust op.

Bij Nader Inzien, Innaam der Koningin, Het Jaar van de Successie, De Partizans, Meiden van De Wit en Van Speijk zijn enkele van de series en films waarin hij regelmatig op de Nederlandse televisie te zien was.

In 1993 kreeg Launspach het Gouden Kalf voor beste acteur voor zijn vertolking in de film Oeroeg, en het jaar daarop kreeg hij ook de Arlecchino. Onder Launspach’s acteerkredieten bevindt zich de film Manderlay uit 2005, waarin hij samen speelde met sterren als Danny Glover, Willem Dafoe en Lauren Bacall.

Fleur Launspach Leeftijd
Fleur Launspach Leeftijd

Hij werkt samen met zijn vrouw Marjolein Beumer aan scenario’s, zoals die voor de films Bezet (2004) en Moes (Nationale Publieke Televisie) (2008). Zij wonen in de gemeente Harfsen in de provincie Gelderland.

De Bezige Bij publiceerde in 2009 zijn debuutroman 1953, een verdieping tegen de achtergrond van de watersnoodramp van 1953 in Nederland. De roman diende als inspiratie voor Ben Sombogaarts speelfilm De Storm (2009), waarvoor Launspach samen met Marjolein Beumer het scenario schreef, dat in 2009 uitkwam. In oktober 2009 werd de Zeeuwse Boekenprijs uitgereikt aan de roman 1953.

Fleur Launspach Leeftijd
Fleur Launspach Leeftijd

In 2011 werd een man beschuldigd van de moord op een jong meisje. In 2018 werd gepubliceerd dat Launspachs roman Show me love werd uitgebracht, waarin hij zijn positie als insider in de film- en theaterindustrie gebruikt om licht te werpen op de donkere elementen van dit complexe beroep.

Launspach verscheen als de primaire gast in een aflevering van Time for MAX die werd uitgezonden op 16 september 2009. In 2013 verscheen hij als een van de hoofdpersonen in de film Smoorverliefd.

Fleur Launspach Leeftijd

32-jarige

Fleur Launspach Leeftijd