Blogs

Femke Heemskerk Relatie

Femke Heemskerk Relatie: Ze werd geboren op 21 september 1987 in Roelofarendsveen, Nederland, en is een wedstrijdzwemmer voor Nederland. Heemskerk begon haar professionele loopbaan bij Z&PC Alkemade, het bedrijf waar ze werd geboren. In korte tijd verhuisde ze naar De Zijl-LGB in Leiden, waar ze haar middelbare studies aan het Bonaventura College afrondde.

Zwemmen bij De Zijl was voor haar een langdurige verbintenis en uiteindelijk stapte ze over naar het Nationaal Zweminstituut Amsterdam, waar ze studeerde bij Martin Truijens.

Van 2010 tot 2012 was zij lid van de opleidingsgroep CN Marseille, die geleid werd door Romain Barnier. Van november 2012 tot september 2015 werkte zij als stagiaire in Eindhoven onder begeleiding van Marcel Wouda.

Femke Heemskerk Relatie
Femke Heemskerk Relatie

In de maand september 2015 begon ze te trainen bij Philippe Lucas in Frankrijk. In januari van dit jaar sloot ze zich weer aan bij de trainingsgroep van Wouda. Na haar pensionering in de topsport in oktober 2021, wil ze naast haar sportieve inspanningen een maatschappelijke carrière nastreven.

Heemskerk maakte haar internationale debuut op de World Aquatics Championships 2005 in Montreal, waar ze samen met Chantal Groot, Hinkelien Schreuder en Marleen Veldhuis deelnam aan de serie. In de finale werd ze vervangen door Inge Dekker, die met Groot en Veldhuis vierde werd en de bronzen medaille in ontvangst mocht nemen.

Schreuder en Veldhuis kwamen tot een einde. Op de 4×200 meter vrije slag estafette werd ze samen met teamgenoten Inge Dekker, Haike van Stralen en Celina Lemmen uit de competitie uitgeschakeld.

Nederlandse zwemmers werden uitgeschakeld op de 100 meter wisselslag en 200 meter vrije slag tijdens de Europese kampioenschappen kortebaanzwemmen in Triëst in 2005, waardoor ze in beide evenementen in de halve finales strandden.

Heemskerk werd in 2006 uitgeschakeld op de Europese kampioenschappen zwemmen in Boedapest nadat hij in dezelfde reeks had deelgenomen aan de 100 en 200 meter vrije slag. Samen met Hinkelien Schreuder, Chantal Groot en Ranomi Kromowidjojo nam ze deel aan de serie 4×100 meter vrije slag estafette. Kromowidjojo en Groot behaalden de zilveren medaille in de finale, waar ze vergezeld werden door Inge Dekker en Marleen Veldhuis, die de bronzen medaille mee naar huis namen.

Femke Heemskerk Relatie
Femke Heemskerk Relatie

Als erkenning voor haar deelname aan de serie ontving Heemskerk een zilveren medaille. Op de 4×200 meter vrije slag estafette strandde ze aan het einde van de reeks met onder meer Linda Bank, Rieneke Terink en Manon van Rooijen.

De Nederlandse zwemster nam deel aan de Europese kampioenschappen kortebaanzwemmen 2006 in Helsinki, waar ze respectievelijk werd uitgeschakeld op de 200 meter vrije slag en de 200 meter wisselslag.

Met Saskia de Jonge, Ranomi Kromowidjojo en Chantal Groot vormde ze een team voor de 4×50 meter vrije slag series, en samen met De Jonge en Groot wonnen ze de zilveren medaille in de finale, die ze deelden met Inge Dekker en Marleen Veldhuis, die nam de bronzen medaille mee naar huis. Daarnaast ontving Heemskerk een zilveren medaille voor haar prestaties tijdens de serie.

Heemskerk nam deel aan de 4×100 meter vrije slag estafette op de Wereldkampioenschappen Zwemmen 2007 in Melbourne, waar ze als derde eindigde met teamgenoten Inge Dekker, Ranomi Kromowidjojo en Marleen Veldhuis. Ze nam ook deel aan de 4×200 meter vrije slag estafette, waar ze achtste eindigde met teamgenoten Inge Dekker, Manon van Rooijen en Linda Bank.

Femke Heemskerk Relatie
Femke Heemskerk Relatie

strijd. Dutch eindigde als zesde op de 100 meter vrije slag op de Europese kampioenschappen kortebaanzwemmen 2007 in Debrecen, terwijl ze op dezelfde wedstrijd werd uitgeschakeld op de 200 meter vrije slag.

Zwemmen in de 4×50 meter vrije slag met Saskia de Jonge, Ranomi Kromowidjojo en Chantal Groot in de serie, Kromowidjojo won de Europese titel met teamgenoten Inge Dekker, Hinkelien Schreuder en Marleen Veldhuis in de finale. Heemskerk ontving een gouden medaille voor haar bijdrage aan de serie als geheel.

Femke Heemskerk Relatie

Write A Comment