Erik Goossens Familie

Erik Goossens Familie: Erik Walter Johan Goossens (geboren 19 oktober 1967 in Wilrijk, België) is een Belgische acteur en zanger. Goossens studeerde aan de Herman Teirlinck Studio en daarna aan de Hallewijn Jazz Studio. In 1989 namen hij en zijn team deel aan de Baccara Cup en wonnen ze.

Hij kreeg ook de Sabamprijs voor zijn persoonlijke prestatie voor het gospelnummer Let Me Be The Eldest Child. In hetzelfde jaar begon hij op te treden in het Royal Youth Theatre, waar hij in de loop van twee jaar in Momo, De Paddenprinses, Aladin, Tarzan en de Stille Prins verscheen.

Het meest bekend is hij echter van zijn rol als Peter in de televisieserie Familie (1991-1995), waarvoor hij drie keer werd genomineerd voor Het Gouden Oog in de categorie Populairste Acteur en slechts één keer mocht winnen.

Erik Goossens Familie
Erik Goossens Familie

Hij maakte ook deel uit van de band Leopold 3, met wie hij in 1993 op Eurosong optrad als zanger. Ze werden vier jaar op rij genomineerd in de categorie meest populaire band tijdens Het Gouden Oog. Ze wonnen de trofee twee keer op rij. De groep nam in totaal vijf albums en tientallen singles op.

Goossens was ook presentator bij VTM’s Super 50, een muziekprogramma. Gedurende deze tijd verscheen hij in een aantal films, waaronder Made in Flanders, De Zoete Smaak van Goudliqueur (regie Patrick Lebon, 1988), Moordterras (’91) en Boerenpsalm (beide geregisseerd door Roland Verhavert). Hij presenteerde ook Kan Dit?!, een openhartige camerashow met 1,6 miljoen mensen op zijn hoogtepunt.

Na een korte solocarrière, waaronder het album De Naakte Waarheid (’96) [6], richtte hij in 2003 EGO op met Olivier Adams. Deze samenwerking leverde echter slechts één single op: Blauw (2003).

Erik Goossens Familie
Erik Goossens Familie

Zijn eerste theaterstuk, Mn zkt vr, geregisseerd door Stijn Coninx, ging in 2000 in première. Twee jaar later volgde Je Veux L’Amour en het was een enorm succes met 40.000 mensen. Latere films zijn onder meer Blauw (regie Stijn Coninx) en Broers (over de Everly Brothers, een samenwerking met Peter Thyssen). In 2002 raakte Goossens verwikkeld in een vechtpartij die snel escaleerde.

Hij is getrouwd met Bieke Ilegems, een Belgische actrice. Ze hebben samen twee dochters. Sinds 2006 werkt hij aan de oprichting van Theater ARTE in Brussel, een Vlaams receptietheater.

In 2010 werd Goossens lid van De Speelerij, een Nederlandse theatergroep. Deze groep begon in 2011 met de productie van ‘Othello’, een moderne vertolking van het gelijknamige toneelstuk van William Shakespeare.

Erik Goossens Familie
Erik Goossens Familie

In 2014 neemt hij samen met zijn levenspartner Bieke Ilegems deel aan het dansprogramma Dansdate. Op 5 december 2014 werd hij uitgeroepen tot winnaar van het programma. Goossens had in deze periode een buitenechtelijke affaire, dit werd onthuld in 2017. Goossens was in 2018 te zien in het televisieprogramma Boxing Stars.