Edward Hollander Leeftijd: Edward Hollander was eerder failliet verklaard, maar hij herstelde zich en wist de verkoop van TAF voor meer dan € 250 miljoen te verzilveren. Het lid van de Quote 500 steekt nu een deel van dat geld in Eindhoven.

Er is gemeld dat “Ed Hollander uit Valkenswaard eigenaar is geworden van het pand waar Pullman Eindhoven Cocagne is gevestigd”, aldus het Eindhovens Dagblad. Volgens de krant zou het lid van de Quote 500 58 miljoen euro hebben betaald aan het Aina Investment Fund.

Volgens Hollander, die nu in Valkenswaard woont, is hij erg blij met de aankoop, die via Cantera BV is gedaan, ‘als Einhovener’, zegt hij tegen de ED.

Edward Hollander Leeftijd
Edward Hollander Leeftijd

het bekendste hotel van Eindhoven, met 320 kamers en staat bekend als het bekendste hotel van Eindhoven. door heel Eindhoven en omstreken in zijn gloednieuwe, paarse Rolls-Royce Phantom, toch is hij bijna onbekend bij het grote publiek. Wie is deze ondernemer en hoe is het hem gelukt om zo lang onder de radar van Quote te blijven?

Diverse bronnen wijzen op de uiterst succesvolle TAF, een Eindhovense proxy company die samenwerkt met buitenlandse verzekeraars zoals het Liechtenstein Quantum Leben en het Luxemburgse Iptiq, als mogelijke kandidaat voor de productie van de Quote 500 2018 in de aanloop naar naar het evenement.

TAF beweert in haar eigen verklaring meer dan 650.000 verzekerden te bedienen met een personeelsbestand van vijftig mensen. Door de 435.000 uitgegeven levensverzekeringen is zij in Nederland marktleider op dit gebied. Het blijkt uiteindelijk een zeer winstgevende onderneming te zijn.

In 2017 bedroeg de EBITDA meer dan 23 miljoen euro en de winst bedroeg een gezonde 15 miljoen euro. Volgens dezelfde bronnen plukt de eigenaar, Edward Hollander, de financiële voordelen van die astronomische cijfers. Daardoor eindigt hij op een respectabele 186e positie in de Quote 500, met een nettowaarde van 200 miljoen euro.

Edward Hollander Leeftijd
Edward Hollander Leeftijd

Ondanks dat redacteuren naar Eindhoven hebben gebeld, zegt de debutant met een dik Brabants dialect het gevoel te hebben in een bom te lopen. Het incident vond plaats terwijl ik in bad zat te friemelen met mijn mobiele telefoon. ‘Ik had daardoor bijna geen telefoon meer.’ Zijn ouders zijn eveneens verrast, hoewel ze dolgelukkig zijn. ‘Mijn moeder fietste naar de sigarenboer om meteen een exemplaar van het boek te kopen. Hij was heel tevreden met zichzelf.’

In de weken na de publicatie van de lijst waren de redacties van Quote zich niet bewust van hun gevoel van voldoening. De familie Hollander reageert óf helemaal niet óf heel anders.

Onze tekst verschijnt de dag na publicatie van de lijst van vermogende particulieren op de website van de verzekeringsbranche AMweb. Nicole Hollander, directeur van TAF, beweert dat haar broer een meerderheidsbelang in het bedrijf heeft, dat hij de aandeelhoudersvergadering van verzekeraar Quantum Leben kan manipuleren en dat TAF te koop staat, maar dat is allemaal niet waar.

Edward Hollander Leeftijd
Edward Hollander Leeftijd

speculaties en geruchten werden ter beschikking gesteld aan verschillende partijen, waaronder CVC, Waterland en Parcom. Hij is ook niet waargenomen in Liechtenstein, volgens de CEO van Quantum Leben, Martin Kampik, die ook op hetzelfde medium verklaarde dat hij niet is gezien in Liechtenstein:

‘Edward Hollander is niet betrokken bij de bedrijfsvoering van dit bedrijf.’ Het zorgt voor amusement in de Quote-kantoren, zeker als drie maanden later bekend wordt dat TAF is verkocht aan investeerder Parcom voor een bedrag dat naar verluidt meer dan 250 miljoen euro zou bedragen. Als het om (groot) aandeelhouderschap gaat, blijkt de slogan van TAF ‘Gewoon transparant’ in dit geval niet te kloppen.

Edward Hollander Leeftijd

bijna 65 jaar oud