Blogs

Edson Da Graça Lengte

Edson Da Graça Lengte : Edson da Graça (geboren 1981 in Amsterdam) is een Nederlandse stand-up comedian, tv-presentator en acteur. Da Graça komt uit een Kaapverdische familie. Voormalig mbo-docent Da Graça begon zijn carrière op het gebied van comedy nadat hij zich realiseerde dat hij iets nieuws met zijn leven wilde doen.

In 2012 presenteerde hij het kinderprogramma Yotta, waarin gezinnen het tegen elkaar opnemen om thuis zo min mogelijk energie te verbruiken, uitgezonden op PBS. In 2014 werkte hij als parttime leraar in De Invaller.

In hetzelfde jaar verscheen hij in het dagelijkse programma Daily Buzz van FOX, waar hij internetvideo’s presenteerde. Samen met Monica Geuze en Kaj Gorgels presenteerde hij een paar jaar geleden een soortgelijk programma op MTV genaamd Dutch Ridiculousness.

Edson Da Graça Lengte
Edson Da Graça Lengte

Op 27 augustus 2019 werd bekend dat hij samen met Tim Senders de televisieshow Willem Wever gaat presenteren, die in het najaar van dat jaar in première zou gaan. Als gevolg daarvan werden ze genoemd als opvolgers van Tess Milne en Saskia Weerstand.

In het jaar 2021 zal hij te zien zijn in het RTL4-televisieprogramma De Verraders. Dit jaar kreeg het kinderprogramma Just Bloot van Da Graça negatieve reacties, met name van SGP-leider Kees van der Staaij (afgebeeld).

Hij wilde voorkomen dat de uitzending van het NTR-programma werd uitgezonden. In de zomer van 2021 trad Da Graça in als radio-dj op NPO 3FM voor Sander Hoogendoorn, waar hij samen met co-hosts Roelof de Vries en Noa Vahle het programma Morning Glory uitzond. Da Graça is geboren in Nederland en groeide op in de Verenigde Staten.

Edson Da Graça Lengte
Edson Da Graça Lengte

Edson da Graça begon zijn onderwijsloopbaan als leraar Nederlands op een middelbare school in Brazilië. Maar toen veranderde hij van gedachten en wilde hij iets anders doen. Als stand-upcomedian begon hij een succesvolle carrière op televisie en op het podium. Zijn toneelproductie, Wakker, is een enorm succes.

De afgelopen jaren werkte hij als presentator bij onder meer de programma’s Daily Buzz en Dutch Ridiculousness. Tijdens die uitzendingen liet hij vooral grappige internetvideo’s zien. Hij stelt nu Willem Wever voor.

Edson Da Graça Lengte
Edson Da Graça Lengte

Edson da Graça (1981) is een stand-upcomedian, televisiepresentator, presentator en acteur die in verschillende tv-shows heeft gespeeld. Amsterdam is waar ik ben geboren en getogen.

Edson heeft al veel bereikt, waaronder het hosten van de televisieshows Yotta (VPRO, Blazhoffski), De Invaller (NTR, Tuvalu) en Daily Buzz (VPRO, Blazhoffski) (FOX, Newbe). Als stand-upcomedian was hij te zien in het tv-programma ‘zo:Raymann’.

Edson Da Graça Lengte

bijna 1,4 meter

Edson Da Graça Lengte

Write A Comment