Blogs

Dwayne Johnson Afkomst

Dwayne Johnson Afkomst: Een voormalige professionele worstelaar, Dwayne Douglas Johnson (geboren op 2 mei 1972 in Hayward, Californië) is een Amerikaanse acteur en voormalig professionele worstelaar, vooral bekend onder zijn artiestennaam The Rock. Johnson wordt algemeen beschouwd als een van de groten aller tijden in de wereld van het professionele worstelen.

Toen Johnson lid werd van de WWE, won hij zeventien kampioenschappen, waaronder tien World Heavyweight Championships (“World Titles”). Hij won ook acht keer het WWF/E-kampioenschap en tweemaal het oude WCW World Heavyweight Championship tijdens zijn ambtstermijn bij het bedrijf.

Johnson is ook tweevoudig World Wrestling Federation Intercontinental Champion, vijfvoudig World Wrestling Federation World Tag Team Champion, de zesde WWF/E Triple Crown Champion en de winnaar van de 2000 Royal Rumble. Johnson deed voor het laatst mee als professionele worstelaar in april 2013, toen hij werd verslagen door John Cena tijdens het WrestleMania 29-evenement in New Orleans.

Dwayne Johnson Afkomst
Dwayne Johnson Afkomst

Johnson’s eerste speelfilmrol was die van het titelpersonage in The Scorpion King in 2002. Hij verdiende $ 5,5 miljoen voor deze foto, wat het hoogste salaris was dat ooit aan een acteur werd betaald in zijn debuuthoofdrol. Johnson kreeg voor het eerst brede erkenning in 2011 voor zijn vertolking als Hobbs in de filmtrilogie The Fast and the Furious.

Johnson was vroeger een voetballer voor zijn middelbare school. Als lid van de nationale kampioenschapsploeg van de Universiteit van Miami in 1991 verdiende hij een plek op deze lijst. Later was hij lid van de

De “Calgary Stampeders” speelden in de Canadian Football League, maar wisten geen naam op te bouwen. Johnson was in 1995 twee maanden out vanwege een knieblessure. Hij besloot in de voetsporen te treden van zijn grootvader, Peter Maivia, en vader, Rocky Johnson, door een professionele worstelaar te worden.

Verschillende leden van Johnson’s familie, waaronder zijn vader en grootouders, zijn ooms Afa en Sika Anoa’i (de wilde Samoanen), en zijn neven Afa Jr., Rodney Anoa’i (Yokozuna), Solofa Fatu (Rikishi), Matt Anoa’ i (Rosey), en Joe Anoa’i (Yokozuna), zijn verschenen in de film (Roman Reigns),

Jonathan en Joshua Fatu (The Usos) en Edward Fatu (Umaga) zijn of waren professionele worstelaars die nu actief zijn of met pensioen zijn gegaan in de sport. Toen hij interesse toonde om zich bij het familiebedrijf aan te sluiten, verzette zijn vader zich eerst, maar stemde er uiteindelijk mee in hem op te leiden.

Johnson vocht in 1996 in een aantal oefenwedstrijden voor de World Wrestling Federation (WWF), bijgestaan ​​door ervaren professionele worstelaar Pat Patterson. Onder zijn echte naam versloeg hij The Brooklyn Brawler tijdens een live-evenement (slang: house show), maar hij werd verslagen door Chris Candido en Owen Hart in de volgende wedstrijden.

Dwayne Johnson Afkomst
Dwayne Johnson Afkomst

Het WWF benaderde Johnson en hij stemde ermee in een deal voor onbepaalde tijd te ondertekenen nadat hij onder de indruk was van zijn talent en charisma. In de jaren daarvoor nam Johnson deel aan de United States Wrestling Association (USWA), waar hij meedeed onder de ringnaam Flex Kavana. Hij nam het op tegen mensen zoals Jerry Lawler en anderen. In de zomer van 1996 wonnen hij en Bart Sawyer twee keer het United States Wrestling Association World Tag Team Championship.

In de 14e aflevering van Monday Night Raw werd The Rock bevestigd als de gastheer van WrestleMania XXVII. De aankondiging werd gedaan tijdens een deel van de show. Naast het geven van een peptalk aan het publiek, sprak The Rock ook met Michael Cole, The Miz en John Cena. The Rock verwees naar Cena als een “grote vette kom met Fruity Pebbles” (verwijzend naar zijn felgekleurde T-shirts) en reageerde op een interview met Cena van een jaar eerder. Johnson stond tegenover Cena, met wie hij eerder in conflict was geweest op sociale mediaplatforms.

In april 2011 opende Johnson WrestleMania XXVII en verscheen tijdens het hoofdevenement, waar John Cena en regerend kampioen The Miz het tegen elkaar opnemen voor het WWE-kampioenschap. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel, maar The Rock greep in en dwong een rematch af. Ondanks het feit dat The Rock uitbarstte en zowel The Miz als Cena aanviel, was The Miz nog steeds in staat om zijn kampioenschap te behouden.

The Rock accepteerde Cena’s uitdaging om hem een ​​dag later te ontmoeten bij WrestleMania XXVIII, en de uitdaging werd door Cena aanvaard. Op 2 mei 2011 verraste The Rock tijdens een uitzending van Monday Night Raw het publiek met een verrassend live optreden in zijn woonplaats Miami ter gelegenheid van zijn 39e verjaardag. Voorafgaand aan WrestleMania XXVIII bedreigden en intimideerden The Rock en John Cena elkaar vaak. The Rock zegevierde in de heldenuitdaging van John Cena.

Dwayne Johnson Afkomst
Dwayne Johnson Afkomst

Hoewel Johnson aankondigde dat hij pas in 2012 zal strijden om het WWE-kampioenschap, met name op de Raw 1000-special, nam Johnson niet echt deel tot het Royal Rumble-evenement in januari 2013. The Rock versloeg CM Punk in de WWE Championship-wedstrijd om te winnen de titel. De laatste officiële wedstrijd van The Rock als professionele worstelaar vond plaats op WrestleMania 29 in april 2013, en het was zijn laatste officiële wedstrijd als professio

laatste worstelaar tot nu toe. Johnson verscheen op WrestleMania 32 en WrestleMania 33 als bezoeker, maar heeft sindsdien niet veel meer gezien in de WWE. Johnson begon zijn acteercarrière als een serie die regelmatig op televisie te zien was. In een aflevering van That ’70s Show speelde hij de rol van zijn eigen vader, en in een aflevering van Star Trek: Voyager verscheen hij als een buitenaardse worstelaar, die beide voor het eerst werden gezien in 1999.

Een jaar later, in de film The Mummy Returns, maakte Johnson zijn debuut op het grote scherm. Johnson’s eerste grote filmrol was die van het titelpersonage in The Scorpion King in 2002, en in de daaropvolgende jaren vestigde hij zich als een begrip in Hollywood. In 2016 was hij volgens Forbes de best betaalde acteur ter wereld. Johnson werd in 2017 geëerd met een ster op de Hollywood Walk of Fame voor zijn bijdragen aan de filmindustrie.

Dwayne Johnson Afkomst

Write A Comment