Domien Verschuuren Lengte : Domien Matthijs Emile Vincent Verschuuren (geboren 27 januari 1988 in Tilburg, Nederland) is een Nederlandse radio-dj die momenteel werkt voor Qmusic en voorheen bekend stond als BNNVARA op NPO 3FM. Al op jonge leeftijd begon Verschuuren met uitzenden op zijn kamer, waar hij programma’s maakte voor zijn ouders en andere familieleden.

In de jaren negentig werkte hij voor de lokale omroep Goirle, waar hij lid was van de kinderredactie van het programma Hatjewat. Verschuuren moest noodgedwongen stoppen toen hij de eerste klas bereikte wegens tijdgebrek.

Domien Verschuuren Lengte
Domien Verschuuren Lengte

Verschuuren nam in 2002 de beslissing om met internetradio te beginnen. Naast Now FM, WebJam Radio, Sundance Radio, HotShot Radio en ActionRadio.nl heeft hij programma’s voor andere radiostations gemaakt.

In de zomer van 2004 nam hij het besluit om te solliciteren voor een functie bij Radio E-FM, het lokale radiostation in Eindhoven. Het jaar daarop begon Verschuuren met het produceren van een programma voor een ander online radiostation, dit keer voor Actionradio. Hij kwam daar in april 2005 tot stilstand.

Verschuuren vestigde zich al snel als presentator van zijn eigen wekelijkse nachtprogramma op Radio E-FM, dat vervolgens uitgroeide tot een wekelijks zaterdagmiddagprogramma. Eind januari 2006 nam hij het besluit om de activiteiten bij Radio E-FM stop te zetten. Verschuuren maakte vervolgens de populaire podcast Koelcast, die veel aandacht kreeg.

Tot 11 januari 2006 produceerde hij elke week 50 afleveringen voor dit project. Verschuuren ging vervolgens weer internetradio maken, dit keer voor KX Radio, dat hij oprichtte. Tot april 2007 was hij te horen op Radio E-FM met het programma Door en Door Domien, een rebranding van een naam die hij eerder had gebruikt tijdens zijn verblijf op het station.

Domien Verschuuren Lengte
Domien Verschuuren Lengte

Verschuuren heeft van 6 september 2010 tot en met 13 december het @Work-programma opgeleverd, dat van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur beschikbaar was. en was een voortzetting van het Labour Vitamins-programma dat eerder werd aangeboden door Gerard Ekdom en anderen. Verschuuren heeft inmiddels de NPS (nu bekend als de NTR) verlaten en werkt nu aan initiatieven voor BNNVARA.

Verschuuren begon op 6 januari 2014 van 19.00 tot 22.00 uur, van maandag tot en met donderdag, met het uitzenden van het programma Dit is Domien in de avonduren op NPO 3FM. Het programma werd voor het eerst uitgezonden op 6 januari 2014.

Dit kwam na de MetMichiel, die werd uitgevoerd door Michiel Veenstra, die daarna doorging naar de ochtend. Het werd uitgezonden tussen 18:00 en 21:00 uur vanaf 1 juni 2015. De meest recente aflevering van Dit is Domien werd uitgezonden op 10 november 2016.

Verschuuren is ‘s ochtends te horen op NPO 3FM, waar hij vanaf 14 november 2016 het programma Your Morning Show presenteert. Hij neemt het stokje over van Giel Beelen, die op 11 november 2016 zijn afscheid van de ochtendshow aankondigde.

Verschuuren verklaarde op 20 juni 2018 dat hij vertrekt vanaf NPO 3FM en afreist naar Qmusic. Op 31 augustus maakte hij zijn laatste uitzending op NPO 3FM, zijn laatste radiostation. Het radioprogramma Verschuuren zendt sinds 1 oktober 2018 elke middag van 16:00 tot 19:00 uur uit op de commerciële zender Qmusic. Ruben van der Laan is verantwoordelijk voor de productie van deze show. Anton Griep is de nieuwslezer van de show.

Sinds 4 januari 2019 is Verschuuren elke vrijdag tussen 14.00 en 18.00 uur gastheer van de Nederlandse Top 40 op Qmusic. sinds begin 2019. Verschuuren maakte in 2014 zijn televisiedebuut in het Glazen Huis met 3FM Serious Request.

Domien Verschuuren Lengte
Domien Verschuuren Lengte

Daarnaast werkte hij in 2015 samen met Giel Beelen en Paul Rabbering aan het project 3FM Serious Request. Verschuuren vond plaats in het Glazen Huis, dat gevestigd was op de Grote Markt in Breda, maar ook op andere locaties.

Met de hulp van zijn vriend Frank van der Lende probeerde hij zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kinderen met longontsteking in Afrikaanse landen.

Het uiteindelijke cijfer komt uit op $ 8,7 miljoen. Tijn, een 6-jarige jongen die ernstig ziek is, haalde meer dan 2,5 miljoen dollar op met de Lak-aan-campagne die hij startte.

Verschuuren vond in 2017 wederom plaats in het Glazen Huis, dit keer met Angelique Houtveen en Sander Hoogendoorn als performers. Gezamenlijk werkten ze hard om zoveel mogelijk geld in te zamelen om ‘verscheurde families’ te herenigen.

Domien Verschuuren Lengte

ca. 1,84 m

Domien Verschuuren Lengte