Blogs

Daphne Deckers Ouders

Daphne Deckers Ouders: Daphne Murielle Deckers (geboren 10 november 1968 in Nijmegen, Nederland) is een voormalig Nederlands fotomodel. Deckers is een schrijver, journalist, presentatrice, actrice en scenarioschrijver die op verschillende gebieden heeft gewerkt.

In 1989 begon ze te werken voor de televisiezender RTL-Véronique, dat uiteindelijk RTL 4 werd. Model Deckers was te zien in RTL Holland’s Next Top Model, dat ze na het tweede seizoen overnam van Yfke Sturm.

Daphne Deckers Ouders
Daphne Deckers Ouders

Deckers en haar familie verhuisden kort na haar geboorte naar het naburige dorp Persingen. Deckers deed ervaring op als fotomodel tijdens haar studie publiekscommunicatie aan de Universiteit van Utrecht. In februari 1997 verscheen ze in het tijdschrift Playboy.

Ze heeft een paar acteerrollen gehad, zoals in de Amerikaanse NBC-miniserie Remember, die was gebaseerd op een roman van Barbara Taylor Bradford en waarin ze samen met onder meer Derek de Lint speelde.

In de jaren daarna was Deckers te zien in de speelfilm All Stars, de VPRO-komedie Bed & Breakfast en de James Bond-film Tomorrow Never Dies, waarin ze een bescheiden rol speelde.

Deckers heeft ook gediend als gastheer voor een aantal tv-shows, waaronder Big Brother, Reisgids, TV Woonmagazine, 101 Women en anderen. Holland’s Next Top Model, dat later werd omgedoopt tot Benelux’s Next Top Model, werd uitgezonden in juli 2007 met Deckers als presentator en jurylid voor het eerste seizoen van de show.

De mode-expert voor het televisieprogramma RTL Boulevard sinds 2007, Deckers diende als permanente vervanger van de show voor gastheer Winston Gerschtanowitz van september 2012 tot april 2016, gedurende welke tijd ze een permanente vervanger was voor presentator Winston Gerschtanowitz. Ook had ze haar eigen weekendprogramma op 100 procent NL, waar ze het programma De Naakte Waarheid presenteerde.

Daphne Deckers Ouders
Daphne Deckers Ouders

Deckers is een van de deelnemers aan het vierde seizoen van het televisieprogramma Het Perfecte Plaatje, waarvan de opnames in mei van dit jaar zijn begonnen en in het najaar te zien zullen zijn. Deckers zal haar rol als Claire hernemen in de televisieserie All Stars & Sons, die in 2020 in première gaat. In 2021 verscheen ze als de boekenwurm in het RTL 4-televisieprogramma The Masked Singer, dat op de zender werd uitgezonden.

Deckers begon in 1993 met het schrijven van artikelen voor het Veronicablad en naar aanleiding daarvan werd ze in 1994 gevraagd een wekelijkse column te schrijven voor Dagblad de Limburger. Eind 1994 begon ze te schrijven voor Viva magazine, waar ze een wekelijkse column bleef schrijven. tot 1999. De Echte Deckers is een verzameling van haar columns die ze samen verpakte (1999).

Daarna schreef ze een wekelijkse column voor De Telegraaf, die werd verzameld in de boeken Opwaartse drukte (2002) en Decksels (2003). (2005). Ook al is ze niet meer in dienst, ze blijft wekelijks een stuk schrijven voor de zaterdagbijlage van De Telegraaf: Vrouw. Ook levert ze met columns een bijdrage aan Reader’s Digest.

Deckers heeft meegewerkt aan meerdere seizoenen van de VARA-komedie Pas op!!! Het Amerikaanse toneelstuk The Momologists, dat ze vertaalde onder de titel Mama, een komedie over moederschap, was een andere vertaling van haar. Deckers begon in 2006 aan de vertaling van het Amerikaanse drama Steel Magnolias en de productie werd het jaar daarop geproduceerd.

Daphne Deckers Ouders
Daphne Deckers Ouders

Ze is de auteur van de boeken The Birth of a Mother en The Birth of a Family, die beide beschikbaar zijn op Amazon. In 2003 werd de laatste titel genomineerd voor een National Society of Audience Award. Deckers schrijft kinderromans en ouderschapsboeken, zoals The Terrible Ice Cream Cake en The Terrible Ice Cream Cake.

De matroos in de doos en Marijn in de woestijn zijn twee verschillende verhalen. Van een bewerking van de tweede roman werd een kindertheaterproductie gemaakt (2007). De publicatie van haar debuutroman Alles is zoals het hoort, die in 2020 verfilmd wordt, vond plaats in september 2012.

Op 7 juli 1999 stapte Deckers in het huwelijksbootje met voormalig tennisster Richard Krajicek. Zij zijn de ouders van twee kinderen.

Daphne Deckers Ouders