Blogs

Dan Karaty Kind Ziek

Dan Karaty Kind Ziek: Dan Karaty – die eerder in de films Dance, Dance, Dance en Soof 2 te zien was – en zijn vrouw Natasha zijn al lang getrouwd. Ze hadden altijd in de vijfde versnelling geopereerd, totdat bij hun zoon Daniel abrupt een levensbedreigende ziekte werd vastgesteld. Dit zette hun leven, evenals het leven van hun dochter Quinn, absoluut op zijn kop.

Omdat Daniël nog maar acht maanden oud was, konden we niet informeren wat er aan de hand was. Een team van artsen en verpleegsters haastte zich naar hem toe zodra we de parkeerplaats buiten het ziekenhuis opreden.

Ze deden een poging om bloed af te nemen. Het probleem met pasgeborenen is daarentegen dat er vaak geen ader te vinden is. Ze staken naalden in zijn tenen, in zijn vingers, in zijn kleine armen, in zijn kleine beentjes, ze staken gewoon naalden in hem en hielden hem in een hoofdklem, en hij schreeuwde zo hard dat ze hem niet konden horen.

Dan Karaty Kind Ziek
Dan Karaty Kind Ziek

Er was niets aan te doen en we waren machteloos om het te stoppen. Onze moeders waren haastig gearriveerd en omdat ze het niet konden zien, renden ze de kamer uit. We hadden geen andere keuze dan te blijven en hem te kalmeren. Ik heb me nog nooit in mijn leven zo bang gevoeld.

Je bent geïnteresseerd in wat er aan de hand is, waarom het gebeurt en wat je eraan kunt doen. ‘Kun je me vertellen wat het plan is?’ Ik schreeuwde constant naar de dokters en eiste een strategie. Er was echter geen plan. Vijf maanden lang zaten we in onzekerheid. In en uit het ziekenhuis worden nieuwe onderzoeken uitgevoerd. De eerste weken werd hij in isolatie gehouden.

Vanwege zijn lage weerstandsniveau kunnen bacteriën hem gemakkelijk doden. Zelfs toen Daniel toestemming kreeg om naar huis terug te keren, bleef ik bij hem in een afgesloten, volledig gedesinfecteerde kamer. Hij was als een pasgeboren baby gevangen in een luchtbel. Voor het glazen raam zwaaide ik met Daniel op mijn arm toen Michael, Dans beste vriend en manager, langskwam voor een afspraak na het werk. Hij was in zo’n slechte conditie.

Dan Karaty is een toegewijde echtgenoot en vader. Hij is gelukkig getrouwd met Natasha, en ze hebben een dochter, Quinn, die vijf jaar oud is, evenals een jongen, Daniel, die drie jaar geleden werd geboren. “We waren best tevreden met hem”, zegt Dan.

“Daniels geboorte verliep vlekkeloos; er waren geen complicaties. Toen, acht maanden later, kreeg hij plotseling hoge koorts die we niet onder controle konden krijgen. Daarna werden we naar het ziekenhuis gebracht. Ze ontdekten dat hij lijdt aan een auto-immuunziekte toestand toen ze daar waren. We wisten niet dat hij het had omdat hij ermee werd geboren.’

Dan Karaty Kind Ziek
Dan Karaty Kind Ziek

Dan is volkomen eerlijk door toe te geven dat hij bang was. “Eerlijk gezegd waren we in het begin wanhopig. We hadden geen idee wat er ging gebeuren. Als ouder kun je je ook wel eens hulpeloos voelen. Als je niet in staat bent om voor je kind te zorgen, is dat best moeilijk. Gelukkig heb ik veel hulp en aanmoediging gekregen van mijn vrouw. Bovendien moesten we voor onze dochter Quinn zorgen, wiens leven gewoon doorging. Ze was toen net drie jaar oud, dus ze kon het niet bevatten wat er gebeurde.”

Daniël onderging een aantal operaties en moest zelfs onder steriele omstandigheden leven. Uiteindelijk bracht hij enkele maanden door in het ziekenhuis. Hij slikt nog steeds medicijnen, maar het gaat buitengewoon goed met hem. Hij is een tevreden jongere. We hebben moeilijke momenten meegemaakt, maar gelukkig hebben ze de meest effectieve remedie ontdekt. We zijn voorzichtig, maar we zijn optimistisch over de toekomst. Zijn artsen zijn optimistisch dat hij volledig zal herstellen. Hij zal nog een paar maanden therapie moeten ondergaan, al hopen we telkens dat het de laatste keer zal zijn.’

Een paar weken geleden werd bekend dat zanger Michael Bublé met pensioen zou gaan in de muziekindustrie vanwege de kanker van zijn kind. Dan heeft ook besloten zijn professionele leven on hold te zetten. Ook al ken ik Michael Bublé niet persoonlijk, als je zoiets hoort, begrijp je dat niets belangrijker is dan het huidige moment. Als uw kind ziek wordt, zullen zijn of haar succes, capaciteiten en alles wat hij of zij heeft bereikt, zinloos worden. Dan wordt alleen rekening gehouden met uw kind. Ik wens hem veel succes.”

Dan Karaty Kind Ziek
Dan Karaty Kind Ziek

,,Zodra mijn zoon ziek werd, heb ik mijn baas gebeld om hem te vertellen dat ik alle operaties had stopgezet. Ik heb al heel lang geen werk meer gedaan. Pas toen de artsen ons verzekerden dat de situatie stabiel was en dat hem niets ergs kon overkomen, voelden we ons zelfverzekerd genoeg om ons leven weer op de rails te krijgen. Het heeft echter enige tijd geduurd voordat we klaar waren om met vertrouwen terug te keren naar ons werk.”