Buddy Vedder Relatie: Buddy Jarie Vedder (geboren op 26 augustus 1994 in Utrecht, Nederland) is een Nederlandse acteur (stem), danser, zanger en tv-presentator. Vedder wordt het best herinnerd voor zijn vertolking als Rover Dekker in de televisieserie Goede tijden, slechte tijden.

Vedder volgde zijn opleiding aan de Frank Sanders Akademie en speelde vervolgens in de korte films Held, Dubbelspel en Leven, die allemaal tussen 2012 en 2015 werden uitgebracht. Het afgelopen theaterseizoen was hij te zien in de musical Delicious Lasts the Longest (2014/2015).

Goede tijden, slechte tijden was de soapserie van RTL 4 waarin Vedder van juni 2015 tot november 2017 regelmatig te zien was en in dit deel kreeg Vedder voor het eerst landelijke aandacht in Nederland.

Buddy Vedder Relatie
Buddy Vedder Relatie

Hij verliet de serie om andere inspanningen te doen, en de rol van Rover Dekker werd in september 2018 opnieuw in de soap geïntroduceerd, dit keer vertolkt door Floris Bosma.

Van 2015 tot juni 2018 was Vedder presentator van het kindertelevisieprogramma De Kids Top 20. In 2016 was Vedder te zien in het tweede seizoen van het RTL 4 televisieprogramma Dance Dance Dance, waar hij samen met GTST-collega Robin Martens optrad.

Ze werden uiteindelijk gekroond tot het beste dansduo en ontvingen een contante beloning van € 100.000 om te doneren aan het goede doel KIKA. Vedder was in 2016 te zien als Igone de Jongh in het spooftelevisieprogramma De TV Kantine en in 2018 als rapper Boef in hetzelfde programma.

In 2017 nam Vedder deel aan het tweede seizoen van It Takes 2, waar hij doorging naar de finale en als vierde eindigde in het algemeen klassement. Eind vorig jaar trad Vedder vijf keer op in de Ziggo Dome als onderdeel van The Christmas Show, waarin hij de hoofdrol vertolkte van Justin Scrooge.

Buddy Vedder Relatie
Buddy Vedder Relatie

In augustus 2018 verscheen Vedder in de film De Film van Dylan Haegens, die werd geregisseerd door YouTuber Dylan Haegens en speelde als gastster. Sinds 2017 presenteert hij de Lang Leve de Muziek Show, een muziekwedstrijd voor schoolklassen die deel uitmaakt van het programma Meer Muziek in de Klas, dat jaarlijks in november plaatsvindt. De winnaar van deze wedstrijd krijgt de kans om op te treden tijdens het Kerstmuziekgala in december.

Op 3 september 2018 werd bekend dat Vedder samen met Maan en Tommie Christiaan als nieuw lid de vakjury van het Junior Songfestival zal vervoegen.

Daarnaast bracht Vedder in september 2018 zijn debuutsingle uit onder de naam Los. Het nummer, getiteld Los, zal worden gebruikt als titelsong voor de aankomende film Elvy’s World: So Ibiza. In deze film is Vedder zelf zowel in een cameo-rol als een ondersteunend personage te zien. Vedder ontving in februari van dit jaar de Zapp Award voor Beste Presentator.

Sinds begin 2019 werkt Vedder regelmatig als verslaggever voor RTL Boulevard. Als onderdeel van het RTL 4-programma The Masked Singer, dat in het najaar van 2019 werd uitgezonden, was hij ook te zien als jurylid.

Buddy Vedder Relatie
Buddy Vedder Relatie

Zijn deelname aan het twintigste seizoen van Wie is de Mol? werd onthuld op 26 november 2019 en hij zal een gastrechter zijn. Hij was succesvol in het ontmaskeren van Rob Dekay als een verklikker en won het seizoen.

Vedder heeft een jongere zus, Eva Vedder, die een junior tennisspeler op het hoogste niveau is en deelneemt aan de jeugdafdeling. Vedder besloot door het land te touren na zijn triomf in het RTL 4-programma Dance Dance Dance, dat hij zelf presenteerde. De tour kreeg de naam Buddy On Tour.

Vedder trad op met 2 tot 4 dansers, waarbij hij zijn capaciteiten als danser demonstreerde, maar ook zingt en de show presenteert aan een publiek van vrienden en familie.

Buddy Vedder Relatie