Buddy Vedder Lengte: Buddy Jarie Vedder (geboren op 26 augustus 1994 in Utrecht, Nederland) is een Nederlandse acteur (stem), danser, zanger en tv-presentator. Vedder wordt het best herinnerd voor zijn vertolking als Rover Dekker in de televisieserie Goede tijden, slechte tijden.

Vedder kreeg zijn opleiding aan de Frank Sanders Akademie en speelde daarna in de korte films Held, Dubbelspel en Leven, die allemaal tussen 2012 en 2015 werden uitgebracht. De musical Delicious duurt het langst was een van zijn optredens tijdens de 2014/ Theaterseizoen 2015.

Goede tijden, slechte tijden was de soapserie van RTL 4 waarin Vedder van juni 2015 tot november 2017 regelmatig te zien was en in dit deel kreeg Vedder voor het eerst landelijke aandacht in Nederland.

Hij verliet de serie om andere inspanningen te doen, en de rol van Rover Dekker werd in september 2018 opnieuw in de soap geïntroduceerd, dit keer vertolkt door Floris Bosma.

Buddy Vedder Lengte
Buddy Vedder Lengte

Van 2015 tot juni 2018 was Vedder presentator van het kindertelevisieprogramma De Kids Top 20. In 2016 was Vedder te zien in het tweede seizoen van het RTL 4 televisieprogramma Dans Dans Dans, waar hij samen met GTST-collega Robin Martens optrad.

Als resultaat werden ze uitgeroepen tot het winnende dansduo en ontvingen ze een beloning van € 100.000 in contanten ten voordele van het goede doel KIKA. Vedder was in 2016 te zien als Igone de Jongh in het spooftelevisieprogramma De TV Kantine en in 2018 als rapper Boef in hetzelfde programma.

In 2017 nam Vedder deel aan het tweede seizoen van It Takes 2, waar hij doorging naar de finale en als vierde eindigde. Met The Christmas Show, waarin hij de rol van Justin Scrooge vertolkte, was Vedder eind 2017 vijf keer te zien in de Ziggo Dome in Cardiff.

In augustus 2018 verscheen Vedder in de film De Film van Dylan Haegens, die werd geregisseerd door YouTuber Dylan Haegens en speelde als gastster. Sinds 2017 presenteert hij de Lang Leve de Muziek Show, een muziekwedstrijd voor schoolklassen die deel uitmaakt van het programma Meer Muziek in de Klas, dat jaarlijks in november plaatsvindt. De winnaar van deze wedstrijd krijgt de kans om op te treden tijdens het Kerstmuziekgala in december.

Buddy Vedder Lengte
Buddy Vedder Lengte

Op 3 september 2018 werd bekend dat Vedder samen met Maan en Tommie Christiaan als nieuw lid de vakjury van het Junior Songfestival zal vervoegen.

Vedder bracht in september 2018 ook zijn eerste single Los uit; het nummer zal worden gebruikt als titelnummer voor de aankomende film Elvy’s World: So Ibiza. Vedder is nu op tournee met de band. Bovendien is Vedder in deze film te zien in een cameo.

Vedder ontving in februari van dit jaar de Zapp Award voor Beste Presentator. Vedder werkt sinds begin 2019 als verslaggever voor RTL Boulevard. Daarnaast was hij in het najaar van 2019 te zien als jurylid in het RTL 4-programma De Gemaskerde Zanger.

Buddy Vedder Lengte
Buddy Vedder Lengte

Zijn deelname aan het twintigste seizoen van Wie is de Mol? werd onthuld op 26 november 2019 en hij zal een gastrechter zijn. Hij was succesvol in het ontmaskeren van Rob Dekay als een verklikker en won het seizoen. Vedder heeft een jongere zus, Eva Vedder, die een junior tennisspeler op het hoogste niveau is en deelneemt aan de jeugdafdeling.

Vedder besloot door het land te touren na zijn triomf in het RTL 4-programma Dance Dance Dance, dat hij zelf presenteerde. De tour kreeg de naam Buddy On Tour. Vedder trad op met 2 tot 4 dansers om te laten zien wat hij als danser te bieden had. Hij zong ook en presenteerde de show aan het publiek tijdens deze uitvoering.

Buddy Vedder Lengte

1.76 meter;

Buddy Vedder Lengte