Bryan Linssen Lengte

Bryan Linssen Lengte: Oorspronkelijk afkomstig uit Nederland, Bryan Linssen (geboren op 8 oktober 1990) is een professionele voetballer die nu Feyenoord vertegenwoordigt in de Eredivisie. Op verschillende momenten in zijn carrière vertegenwoordigde hij teams als Fortuna Sittard, MVV-Venlo, Heracles Almelo, FC Groningen en Vitesse.

Linssen maakte in 2008 zijn profdebuut voor Fortuna Sittard, de club waar hij het grootste deel van zijn vormende jaren had doorgebracht. Daarna speelde hij voor MVV, VVV-Venlo, Heracles Almelo en FC Groningen, voordat hij voor het seizoen 2017-2018 bij Vitesse in dienst trad.

Bryan Linssen Lengte
Bryan Linssen Lengte

Linssen scoorde 28 doelpunten in 63 optredens tijdens zijn eerste twee Eredivisie-seizoenen bij de Arnhemse club, een gemiddelde van praktisch een doelpunt om de andere wedstrijd tijdens zijn eerste twee seizoenen bij de club. Tijdens het voorgaande seizoen behield hij zijn uitstekende staat van dienst voor het doel en scoorde hij 14 doelpunten in 26 wedstrijden voordat het coronavirus toesloeg en de Eredivisie werd stopgezet.

Dat bracht hem op een gedeelde tweede plaats in de scorestatistieken van de competitie, één doelpunt achter Steven Berghuis. In 113 wedstrijden voor Vitesse scoorde Linssen 47 goals en gaf hij in totaal 20 assists.

Linssen kwam op 6 juli 2020 transfervrij over van Vitesse naar Feyenoord en tekende een driejarig contract bij de club. Linssen werd de derde zomeraanwinst van Feyenoord, na de komst van Mark Diemers en Christian Conteh.

Hij is de jongere broer van Edwin Linssen, een voormalig profvoetballer die uitkwam voor het Nederlands Elftal. Linssen tekende op 6 juli 2020 een transferovereenkomst met Feyenoord, nadat hij eerder in het zomerseizoen in verband werd gebracht met de stadionclub.

Hij tekende bij de ploeg een meerjarig contract dat zou duren tot 2023. Op 12 september 2020 maakte hij zijn officiële debuut in dit land. Bij de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle in de Eredivisie kwam hij voor het eerst in de basis. . Feyenoord won deze wedstrijd met een score van 0-2. Toen Feyenoord op 4 oktober 2020 in een 1-4 uitwedstrijd tegen Willem II speelde, maakte hij zijn eerste doelpunt voor de club.

Bryan Linssen Lengte
Bryan Linssen Lengte

In de Europa League-uitwedstrijd van Feyenoord op 22 oktober tegen Dinamo Zagreb maakte Linssen zijn debuut bij Feyenoord in zijn eerste interlandoptreden.

(0-0). Zijn eerste doelpunt voor Feyenoord kwam op 23 december 2020, in een 3-0 overwinning op Heerenveen, na een droogte van 2,5 maanden waarin hij niet scoorde in een enkele thuiswedstrijd voor de club.

Linssen werd de eerste speler in de eenentwintigste eeuw die drie keer voor drie verschillende clubs een hattrick scoorde in de Eredivisie. Feyenoord sloot het seizoen af ​​op de vijfde plaats in de Eredivisie, een seizoenrecord voor hen. Na in de tweede seizoenshelft zeven doelpunten te hebben gemaakt in alle competities, was Linssen van groot belang om zijn team naar de overwinning te leiden in de play-offfinale voor Europees voetbal tegen FC Utrecht.

Bryan Linssen Lengte
Bryan Linssen Lengte

Linssen scoorde zijn eerste internationale doelpunt voor Feyenoord tegen IF Elfsborg in de play-offfase van de UEFA Europa Conference League op 19 augustus 2021, waarmee de club voor het eerst in de competitie verscheen.

Zijn honderdste doelpunt in de Eredivisie scoorde hij op 22 september 2021 in een competitiewedstrijd tegen sc Heerenveen (3-1), die door de bezoekers werd gewonnen. Hij werd de zesde speler die deze prestatie in de eenentwintigste eeuw volbracht, samen met Huntelaar, Kuijt, De Jong en Nkufo.

Bryan Linssen Lengte

1,7 m

Bryan Linssen Lengte