Bruno Ars Lengte

Bruno Ars Lengte: Peter Gene Hernandez (geboren op 8 oktober 1985 in Honolulu, Hawaii), beter bekend onder zijn artiestennaam Bruno Mars, is een Amerikaanse zanger, songwriter en muziekproducent. Voordat hij zijn eigen solocarrière begon, werkte Mars als producer voor artiesten als Brandy, Flo Rida, Sean Kingston, Cobra Starship en anderen.

Het nummer is geschreven door Adam Levine en Alexandra Burke, die samenwerkten met Cee Lo Green. Hij werkte onder meer samen met BoB aan het nummer Nothin’ on You en met Travie McCoy aan het nummer Billionaire. Hij werkte ook samen met Flo Rida op de nummers Right Round en Wavin’ Flag, en met K’naan op het nummer Right Round.

Bruno Ars Lengte
Bruno Ars Lengte

Dit werd gevolgd door zijn eerste EP, It’s Better If You Don’t Understand, die op 11 mei 2010 werd uitgebracht en de nummers Somewhere in Brooklyn, The Other Side (met Cee Lo Green en BoB), Count on Me en Praten met de maan.

Deze nummers zijn ook opgenomen in het debuutalbum van de band Doo-Wops & Hooligans, met de singles Just the Way You Are, Grenade, The Lazy Song, Marry You en Count on Me als opvallende nummers van het album. Just the Way You Are en Grenade kwamen in de top tien van de Verenigde Staten voor de bestverkochte singles op internet. In 2011 en 2010 werden in totaal respectievelijk 12,5 miljoen en 10,2 miljoen downloads verkocht.

Ondertussen bracht hij de eerste single uit van The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 1, getiteld It Will Rain, en werkte hij samen met Snoop Dogg en Wiz Khalifa voor Young, Wild & Free, Bad Meets Evil voor Lighters en Lil Wayne voor Mirror. Hij bracht ook de eerste single uit van The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 1, getiteld It Will Rain, en werkte samen met Snoop Dogg en Wiz Khalifa voor Young,

Bruno Ars Lengte
Bruno Ars Lengte

Unorthodox Jukebox, zijn tweede studioalbum, werd uitgebracht in december 2012, en het was een kritisch en commercieel succes. De eerste single, Locked Out of Heaven, werd uitgebracht als het openingsnummer van het album. Later werden ook de singles When I Was Your Man en Treasure uitgebracht als digitale download.

In 2013 ontving hij de NRJ Music Award, het Franse equivalent van de Grammy. De single Uptown Funk, die in samenwerking met Mark Ronson werd geproduceerd, kwam eind 2014 uit. Deze single werd, net als vele andere Bruno Mars-singles, over de hele wereld bekend. In België werd het zelfs de bestverkochte single van het jaar.

Tussen 2013 en 2014 ging Bruno Mars op wereldtournee. Naast het Sportpaleis in Antwerpen en de Ziggo Dome in Amsterdam kwam hij op zijn tour langs de Moonshine Jungle. Bruno koos ervoor om de studio in te gaan om aan zijn album 24K Magic te werken na in totaal 154 optredens te hebben gegeven. Dit album bevat een aantal succesvolle singles, waaronder onder meer 24K Magic, Finesse (Remix) en That’s What I Like.

Bruno Ars Lengte
Bruno Ars Lengte

Bruno Mars ontving zijn eerste BET Award, die hij in juni 2017 ontving voor beste mannelijke R&B-popartiest. Dit was ook het jaar waarin Bruno Mars begon aan zijn 24K Magic World Tour, die hem rond de wereld voerde. Als het ging om de 60e Grammy Awards, werd de zanger zes keer genomineerd en wist hij elke prijs te winnen waarvoor hij genomineerd was, waardoor hij de belangrijkste winnaar was. Hij won de meest prestigieuze prijzen, waaronder Record of the Year, Album of the Year en Song of the Year, en hij werkte samen met Cardi B aan de hit Finesse.

Bruno Mars werd in december 2010 aangehouden nadat hij in het bezit was van 2,6 gram cocaïne, wat leidde tot zijn aanhouding. Hij erkende zijn schuld tijdens de rechtbank, waarna hij werd veroordeeld tot 200 uur taakstraf en een boete van $ 2000 tegen hem. Bovendien moest hij deelnemen aan een counselingprogramma voor middelenmisbruik.

Bruno Ars Lengte

1.65 m