Blogs

Belle Perez Ouders

Belle Perez Ouders: Mara Isabel (Belle) Pérez Cerezo is een Spaanse zangeres die optreedt in het popmuziekgenre. Ondanks dat ze in België is geboren en daar haar hele leven heeft gewoond, heeft ze alleen de Spaanse nationaliteit omdat haar beide ouders Spaans zijn. Haar vrolijke deuntjes met een Spaans tintje zijn waar ze het meest bekend om staat.

De Vlaamse Latin diva heeft een grote populariteit verworven in onder meer Nederland, Vlaanderen en Duitsland. Een van haar bekendste liedjes is Que vive la vida, dat te zien was op de soundtrack van de animatiefilm Madagascar in de Benelux.

Belle Perez Ouders
Belle Perez Ouders

Haar deelname aan het VRT-programma Eurosong, dat diende als de Belgische selecties voor het Eurovisie Songfestival, met het nummer Hello World, maakte haar een begrip.

Haar solocarrière was een succes ondanks het feit dat ze al twee keer eerder was afgewezen van het Eurovisie Songfestival. Na haar eerste optreden met Honeybee trok ze de aandacht van VTM en werd ze gekozen om Channel E te hosten, het eerste online internettelevisieprogramma van het land.

In 2003 presenteerde ze samen met presentator Jan Bosman Zones.tv op de Vlaamse televisiezender LibertyTV, die van 2003 tot 2004 werd uitgezonden. In 2004 werd de Belgische schoonheid verkozen tot winnaar van de Miss België-wedstrijd. In 2005 was ze lid van de Star Academy-jury, die de taak had om de perfecte zangeres voor de show te vinden.

De show TROS Muziekfeest, verzorgd door haar en Jan Smit, werd gegeven aan het TROS-publiek. In 2006 probeerde ze met het nummer El world bailando een plek op het Eurovisie Songfestival te veroveren. Door haar overwinning in de laatste voorronde werd ze derde in zowel de halve finale als de finale. Ze moest toen opzij gaan en La Sakhra en Kate Ryan als eerste laten gaan.

Belle Perez Ouders
Belle Perez Ouders

Ondanks het feit dat ze het grootste deel van haar vroege carrière zich op het Engelse repertoire concentreerde, maakte Belle de overstap van pop naar latin met haar derde studioalbum, Baila Pérez.

Gelukkig bleek het een zeer verstandige beslissing, aangezien de verkoop van singles en albums als gevolg van de beslissing drastisch verbeterde. Singles van Belle werden ook een aantal keer in Nederland uitgebracht, maar deden het niet bijzonder goed in de hitparade.

Hoewel het duet Me & You met zanger Jody Bernal goed werd ontvangen, bereikte de zanger pas na de release van het nummer een grote doorbraak. Pas in 2005 wist Pérez de harten en geesten van het Nederlandse volk voor zich te winnen.

Het stond in de Top 10 van de Nederlandse Top 40 en de Mega Top 50 toen de single Que vive la vida werd uitgebracht, en van het gelijknamige album (dat speciaal voor Nederland werd geproduceerd) werden 50.000 exemplaren verkocht, waarmee het een gouden certificering behaalde .

Naast Ave Maria in 2006 won Belle Pérez in 2007 vijf jaar op rij de Radio 2 Zomerhit met Me and you, Light of my life, Enamorada, Que vive la vida en Light of my life. Met de nummers Que viva la vida en Ave Maria, werd ze ook verkozen tot de keuze van het publiek door Radio 2-luisteraars, die haar als hun favoriet kozen.

Belle Perez Ouders
Belle Perez Ouders

Het album Gotitas de Amor, dat in de zomer van 2006 uitkwam, was een succes. Pérez speelde nog meer nieuw materiaal tijdens de Mega Latino Concerten in het Sportpaleis, waaronder de Eurosong-hit El Mundo Bailando, de zomerhit Ave Maria en de single Gotitas de Amor, naast zijn eerdere hits.

De artiest trad in oktober op in de Heineken Music Hall in Amsterdam en het publiek vond het geweldig. In november 2006 trad ze op in het Sportpaleis en in november 2006 verscheen een dvd met een volledige live-opname van het concert. De eerste maanden van 2007 begon ze aan een theatrale tournee door Nederland.

Het Antwerpse Sportpaleis stond op 5 en 6 mei 2007 dankzij Belle Pérez opnieuw vol met Mega Latino Concerten. Op 13 oktober 2007 speelde Belle voor het eerst voor een uitverkochte zaal in Ahoy’ in Rotterdam.

Belle Perez Ouders

Write A Comment