Bastiaan Ragas Lengte: Bastiaan Johannes Ragas (geboren 30 juni 1971) is een Nederlandse muzikant en acteur die vooral bekend is om zijn werk in de film Bastiaan. Hij was de jongste van drie broers en werd geboren in de stad Lisse. Ragas leerde op school piano en gitaar spelen. Daarnaast toerde hij ook met de wereldwijde muziekgroep Up With People op hun 1989-1990 tour, waaraan hij deelnam.

Toen hij in de jaren negentig lid was van de Engels-Nederlandse boyband Caught in the Act, kwam hij in eerste instantie onder de aandacht van het publiek. Caught in the Act werd in 1998 ontbonden en Ragas ging verder met een solocarrière. Zijn debuutalbum Tomorrow Is Looking Good verscheen in 2000. Sindsdien heeft hij nog twee albums uitgebracht.


Daarnaast verscheen hij in hetzelfde jaar als Radames in de Nederlandse versie van de musical Ada. Later verscheen hij als d’Artagnan in Joop van den Ende’s productie van 3 Musketiers, die liep van 2003 tot 2004.

Bastiaan Ragas Lengte
Bastiaan Ragas Lengte

Ragas is ook filmacteur en speelde in films als de West-Friese taalfilm De Sportman van de Eeuw en Sinbad: Legend of the Seven Seas, waarin hij het personage van Sinbad vertolkte.

Als resultaat van zijn werk aan Sinbad ontmoette hij tv-persoonlijkheid Tooske Breugem, met wie hij later samenwerkte aan de film 3 Musketiers, waarin ze Constance speelde. Het was in 2003 dat hun single Alles (All I Ever Wanted) piekte op nummer één in de Nederlandse hitparade. Ze stapten in 2005 in het huwelijksbootje en hebben samen drie dochters. Ragas heeft ook een zoon uit een eerdere relatie met zangeres en tv-persoonlijkheid Laura Vlasblom, die hij ontmoette op de set van een Zweedse realityshow.

In 2002 speelde hij samen met zijn oudere broer Roef in de ziekenhuisdramaserie Trauma 24/7. Hij was jurylid voor de Nederlandse productie van Popstars en eindigde als tweede in de Nederlandse versie van Dancing with the Stars, die in 2006 werd uitgezonden.

Caught in the Act maakte in 2015 een triomfantelijke comeback op het podium met een reeks reünieconcerten in heel Duitsland. Er werd aangekondigd dat ze een nieuw album zouden uitbrengen, getiteld “Back for Love”. Bastiaan was te zien in het Duitse televisieprogramma Let’s Dance en presenteerde zijn eigen programma ‘Gut Geschätzt Gewinnt’ voor televisiezender ZDF.

Bastiaan Ragas Lengte
Bastiaan Ragas Lengte

Ragas en zijn gezin waren begin dit jaar te zien in het RTL 4-programma Groeten uit 19xx. De Duitse vertaling van zijn Nederlandse boek ‘Maar je krijgt er veel voor terug’ werd in deze periode ook uitgebracht onder de titel ‘Schnuller, Sex & Kinderkacke’ en bevatte aanvullend materiaal dat niet eerder in Duitsland werd gepubliceerd. In 2018/2019 toert Bastiaan door Duitsland en Oostenrijk met een productie die zowel boek als theatervoorstelling is.

Bastiaan Ragas Lengte
Bastiaan Ragas Lengte

Na de zomer van 2018 zond RTL het programma ‘Ragas Reist Rond’ uit, wat zich vertaalt als “Ragas Returns”. Verslag over Bastiaan’s wereldtournee met zijn gezin, waaronder zijn vrouw en kinderen.

In de loop van vier maanden hebben ze verschillende continenten bezocht en bij verschillende gastgezinnen gewoond. Het programma was een enorm succes, zowel in termen van kijkers als lovende kritieken, en het werd op grote schaal verspreid. Bastiaan schrijft sinds 2018 een wekelijkse column voor het tijdschrift Telegraaf/Vrouw.

Bastiaan Ragas Lengte

43 jaar oud

Bastiaan Ragas Lengte