Barry Hay Ziek

Barry Hay Ziek: De relatie tussen George Kooymans en Barry Hay (73) verloopt volgens Hay (73) (73) prima. Tijdens een interview met Radio Veronica beweert de zanger dat hij net met George heeft gesproken en dat hij nog steeds kan lachen om zijn capriolen uit het verleden.

Begin februari werd bekend dat George, de oprichter van Golden Earring, de spierziekte ALS had, waardoor het bedrijf nooit meer nieuw leven ingeblazen zou worden. Sindsdien heeft hij zich teruggetrokken uit het publieke oog, maar volgens Barry gaat het goed met hem gezien de omstandigheden van zijn situatie.

Barry Hay Ziek
Barry Hay Ziek

Hij wilde ook niet te veel informatie geven over de huidige toestand van George. De ziekte zal zijn ups en downs hebben, geloof ik, zoals je in het verleden hebt meegemaakt. Je begrijpt dat als je iets van hem wilt horen, je hem moet bellen, toch? ‘En ik denk niet dat hij er zo in geïnteresseerd is,’ merkte Barry op. “Hij is nog steeds in de weer en doet alles”, zegt een ander. “Hij heeft het nog in zich om te grinniken.”

Tijdens de Veronica Afternoon Show van vandaag was Barry Hay een telefonische gast, en hij gaf een beknopt antwoord op het onderwerp over hoe het tegenwoordig met zijn vriend gaat: “De laatste keer dat ik hem sprak, leek hij behoorlijk tevreden. Toen daar had Bertus Borgers mee te maken (collega-muzikant red.). Het geluid van een glas wijn was tussen hen te horen. Dat is de meest effectieve behandeling. Hij had echt een goede stem. “Ik geloof dat hij momenteel in Italië is, ’ speculeerde Hay.

Barry Hay Ziek
Barry Hay Ziek

Barry wilde niet te veel details over de situatie prijsgeven. De ziekte zal zijn ups en downs hebben, geloof ik, zoals je in het verleden hebt meegemaakt. U begrijpt dat als u iets van hem wilt horen, u rechtstreeks contact met hem moet opnemen. “Ik denk niet dat hij er zo veel mee bezig is”, zei de muzikant. “Hij is nog steeds in de weer en doet alles”, zegt een ander. “Hij heeft het nog in zich om te grinniken.”

Hij kan de hele dag luieren bij zijn zwembad en spelen met zijn papegaai, maar muziekicoon Barry Hay (73) vindt dat te simpel. Ik vind het al schokkend genoeg dat de ziekte van George Kooymans de Golden Earring-reeks tot zo’n vroegtijdig einde bracht. ‘Jammer dat het als een kaars is uitgedoofd’, zegt hij in een interview met het weekendmagazine Mezza.

Barry Hay Ziek
Barry Hay Ziek

Begin februari werd bekend dat Kooymans, die 73 jaar oud is, ziek is en dus in de toekomst niet meer zou kunnen optreden. De Golden Earring besloot op dat moment een dag te stoppen. Het ensemble was ten tijde van haar ontbinding de oudste nog bestaande rockband van Nederland.

Barry Hay Ziek