Arno Hintjens Ziek

Arno Hintjens Ziek: De zanger is al geruime tijd ziek. Arno kreeg eind 2019 het verwoestende nieuws dat hij alvleesklierkanker heeft. De behandeling werd vervolgens zo snel mogelijk gestart en een jaar later onderging Hintjens een nieuwe procedure om het probleem te verhelpen.

Na de behandeling leek het een tijdje beter te gaan, maar de laatste maanden kampt hij met gezondheidsproblemen. “Arno heeft onlangs een terugval gehad. “Hij had moeite met het verteren van zijn chemotherapie en was behoorlijk mager geworden”, zei Dominique Deruddere (63), een filmmaker die al jaren goed bevriend is met Arno, eerder deze maand.

Arno Hintjens Ziek
Arno Hintjens Ziek

Hieronder een kort berichtje van de familie van Arno Hintjens: ‘Rockzanger Arno Hintjens (71) wordt nu voor verschillende onderzoeken in het UZ in Brussel behandeld. “Daarna neemt hij een pauze, na overleg met de artsen.”

Het aankondigen van Arno’s ziekte is bedoeld om speculaties die zich over zijn ziekte hebben verspreid, weg te nemen. Nadat in het najaar van 2019 de diagnose pancreaskanker in een vroeg stadium was gesteld, kreeg de zanger chemotherapie om de ziekte aan te pakken. Daarnaast is hij geopereerd.

Arno Hintjens Ziek
Arno Hintjens Ziek

Daarna keerde hij terug naar zijn eerdere activiteiten, gaf hij een handvol kleinschalige concerten en nam hij het album Vivre op, dat op 27 mei 2013 verschijnt. Hij werkte aan de documentaire Charlatan, die is gebaseerd op zijn leven en is nu beschikbaar om te zien op de Canvas-streamingservice.

In de maand januari werd Arno onderworpen aan een langdurige en intensieve periode van chemotherapie, die ook gepaard ging met voedingsproblemen. Met de release van zijn nieuwe album en de promotie van de documentaire de afgelopen weken leek hij weer op de rails. Tot nader order zijn alle plannen voor de toekomst on hold gezet.

Arno Hintjens Ziek
Arno Hintjens Ziek

Eerder vandaag werd het overlijden gemeld van muzikant Paul Decoutere, de man die Arno overhaalde om een ​​zangcarrière na te streven. ‘Hij is mijn metgezel, mijn broer en een belangrijk deel van mijn leven’, zei Arno over de 72-jarige kunstenaar.