Blogs

Arnaut Danjuma Ouders

Arnaut Danjuma Ouders: Danjuma Groeneveld (geboren 31 januari 1997) is een in Nigeria geboren professionele voetballer die speelt als vleugelspeler voor La Liga club Villarreal en het Nederlands elftal. Hij is geboren in Nederland maar groeide op in Nigeria.

Danjuma kwam in 2008 bij PSV na een tijd bij TOP Oss te hebben doorgebracht. De wedstrijd tegen NAC op 7 december 2015 betekende zijn professionele debuut als speler van Jong PSV in de tweede klasse van de Nederlandse voetbalcompetitie. Na 65 minuten kwam hij in de plaats van Moussa Sanoh.

Arnaut Danjuma Ouders
Arnaut Danjuma Ouders

In de zomer van 2016 tekende hij bij NEC, waar hij naar verwachting lid zou worden van de tweede selectie. De wedstrijd tegen zijn voormalige ploeg PSV vond plaats op 10 september 2016 en hij maakte die dag zijn NEC-debuut.

Danjuma tekende op 1 augustus 2019 een langdurig contract met Premier League-club AFC Bournemouth voor een bedrag van £ 13,7 miljoen. Hij is de eerste aanwinst van het seizoen voor de club.

(8) Hij maakte zijn debuut in Bournemouth als invaller in een EFL Cup-wedstrijd tegen Burton Albion op 25 september 2019, als vervanger van Tom Ince.

Een 3-2 overwinning op Blackburn Rovers op 12 september 2020 betekende zijn eerste doelpunt voor Bournemouth in de Premier League voor de club. Danjuma werd in april 2021 uitgeroepen tot Kampioensspeler van de Maand nadat hij in één kalendermaand in totaal tien doelpunten had gemaakt.

Daniel Danjuma werd op 21 mei 2021 uitgeroepen tot Bournemouth Player of the Year, nadat hij 40 procent van de stemmen van de fans had verzameld. Hij versloeg nipt Asmir Begovi, die 38 procent van de stemmen kreeg.

Danjuma trad op 19 augustus 2021 toe tot La Liga-team Villarreal voor een niet nader genoemd bedrag van naar verluidt in de buurt van € 25 miljoen, en tekende een deal die in juni 2026 zou aflopen. Op 29 augustus scoorde hij zijn eerste doelpunt voor de club in een 1-1 gelijkspel met Atlético Madrid, die toen de verdedigende competitiewinnaars waren.

Arnaut Danjuma Ouders
Arnaut Danjuma Ouders

Geboren in Nigeria uit een Nederlandse vader en Nigeriaanse moeder, kwalificeerde Danjuma zich voor zowel de Nederlandse als de Nigeriaanse nationale teams. Daniel Danjuma kreeg zijn eerste volledige internationale oproep toen Ronald Koeman hem in oktober vorig jaar opnam in de Nederlandse selectie.

Danjuma maakte op 13 oktober zijn interlanddebuut tegen Duitsland en kwam in de tweede helft op als invaller in de 68e minuut. Op 16 oktober 2018 scoorde hij zijn eerste internationale doelpunt, tegen België.

Arnaut Groeneveld wordt gezien als een van de meest veelbelovende jonge spelers van Nederland. De Ossenaar (21) vertelt over zijn tumultueuze opvoeding, karaktervorming, zijn tijd bij PSV, zijn gemiste promotiekans bij NEC en zijn toekomst.

Toen hij eenmaal in Nederland was aangekomen, werd hij geplaatst bij drie afzonderlijke pleeggezinnen die in verschillende delen van het land woonden. Er was betrokkenheid bij de jeugdzorg. De rechter wees hem toe aan zijn vader, die op het moment van het incident in Oss woonde. Een turbulente opvoeding. “Het is echter niet slecht”, zegt Groeneveld. “Ik ben erdoor gevormd. “Ik ben blij met wie ik ben geworden.”

Arnaut Danjuma Ouders
Arnaut Danjuma Ouders

Naast hem zijn broer en zus student aan respectievelijk de universiteiten van Utrecht en Londen. Het behalen van een diploma werd verplicht gesteld door de overheid aan het thuisfront. Groeneveld heeft een diploma van de HAVO op zak. ,,De dingen die ik heb gezien en meegemaakt hebben mijn mentaliteit gevormd en mij waardevolle levenslessen opgeleverd.

Ondanks het feit dat ik geen held heb, put ik inspiratie uit machtige individuen zoals Muhammad Ali, Mike Tyson, Allen Iverson en Zlatan Ibrahimovic. Alle atleten die de top hebben bereikt, hebben het gedaan omdat ze uniek zijn.

Russ en Drake zijn twee van mijn favoriete rappers om naar te luisteren. Ze drukken dingen uit die ik persoonlijk heb meegemaakt en brengen me op nieuwe ideeën. Alhamdulillah, ik ben een praktiserende moslim (met dank aan God, red.). “De meeste levenslessen worden mij door de islam geleerd.”

Arnaut Danjuma Ouders