Blogs

Anouk Maas Lengte

Anouk Maas Lengte: Anouk Maas (geboren 31 juli 1986 in Tilburg, Nederland) is een Nederlandse actrice die gespecialiseerd is in muziektheater. In Tilburg begon Maas zijn opleiding aan de afdeling Muziektheater van Fontys Dansacademie, waar hij drie jaar verbleef.

Ze volgde ook zanglessen bij Jack Breikers en Margot Giselle, evenals acteerseminars onder leiding van onder andere Mara Otten. Tijdens haar tijd in New York studeerde ze dans aan het Broadway Dance Center.

Een hoofdrol in de musical Annie was voor Maas op elfjarige leeftijd een droom die uitkwam. Daarna werkte ze aan een samenwerkingsproject met de Arts Educational School for Musical Theatre in Londen, waar ze ook zang- en danslessen kreeg.

Anouk Maas Lengte
Anouk Maas Lengte

Later nam ze deel aan de Duitse tournees van de musicals We Will Rock You en Saturday Night Fever als understudies van Stephanie en Annette, evenals de Duitse tournee van de musical We Will Rock You. In 2006 verscheen ze in Fame als Serena, en in 2007 nam ze de rol van Annette op zich voor de Duitse tour van Saturday Night Fever als Annette.

In het voorjaar van 2007 nam ze deel aan de Andrew Lloyd Webber musical Starlight Express’s skate school, die werd gehouden in Londen. In hetzelfde jaar verscheen Maas in de musical Cats, waarin ze de rollen van Lorrenjopie, Silvany en Electra als schommel speelde.

Daarna speelde ze onder meer als de minnares in Evita en als Liesl in The Sound of Music. Amber von Tussle, gespeeld door Maas, was vanaf september 2009 te zien in de Broadway-musical Hairspray.

Anouk Maas Lengte
Anouk Maas Lengte

In de daaropvolgende jaren maakte ze deel uit van de cast van Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat. In de rol van Anne Dindon in La Cage Aux Folles maakte ze in oktober 2010 haar toneeldebuut. Daarna speelde ze in de film Miss Saigon. Ze maakt sinds november 2012 deel uit van de Shrek-franchise.

Later nam ze het over van Kim-Lian van der Meij in het personage van Fiona, dat ze zelf had voortgebracht. Van september 2013 tot heden speelde ze in de musical Flashdance als Alex. Het jaar daarop verscheen ze in de Sound of Music als Maria von Trapp, die ze hernam in 2014-2015. In 2015 nam ze deel aan het achtste seizoen van de competitie voor beste zangers.

Anouk Maas Lengte
Anouk Maas Lengte

Vanaf september 2017 tot heden is Maas te zien als Zo Xander in de televisieserie Goede tijden, slechte tijden. Haar vertrek uit de serie werd in mei van dit jaar officieel bevestigd door RTL.

Sinds het voorjaar van 2018 is Maas het hoofdpersonage in de televisiereclames van Leen Bakker. Als Shank in de animatiefilm Ralph Breaks the Internet was ze in het najaar van 2018 te horen waarin ze de stem van het personage verzorgde.

Tijdens het 21e seizoen van het RTL 4-televisieprogramma Expeditie Robinson is Maas een van de acht oud-concurrenten die in 2021 terugkeren. Het was in het vijftiende seizoen van de show dat Maas voor het eerst optrad.

Anouk Maas Lengte

Lengte: 1.63m.

Anouk Maas Lengte

Write A Comment