Ankie Rechess Leeftijd

Ankie Rechess Leeftijd: Het bloedbad in München vond plaats tijdens de Olympische Zomerspelen van 1972 in München, Duitsland, die werden georganiseerd door de stad. In de nacht van 4 op 5 september hebben leden van de Palestijnse terreurgroep Black September elf atleten en officials van het Israëlische team gekidnapt en vastgehouden in hun residentie in het Olympisch dorp.

Uiteindelijk kwamen alle elf Israëli’s en een Duitse politieagent om bij de aanval. De gijzelnemers werden ook gedood en vijf van de acht werden gedood terwijl ze probeerden de sporters te redden. Een Lufthansa-luchtvaartmaatschappij werd gekaapt en de drie gijzelnemers die de gruweldaad overleefden, werden uiteindelijk door Duitsland vrijgelaten nadat het vliegtuig in beslag was genomen.

Ankie Rechess Leeftijd
Ankie Rechess Leeftijd

Onmiddellijk na de slachting lanceerde Israël een reeks vergeldingsaanvallen, waarbij twee van de drie voortvluchtige gijzelnemers werden gedood. Jamal Al-Gashey, de achtste en laatste overlevende gijzelaar, leeft nog in 2020.

De Israëlische sporters waren teruggekeerd naar hun flat na een avondje stappen bij een optreden van Fiddler on the Roof. Ze waren uitgeput. De acht terroristen van de terreurgroep Black September kwamen rond 16.30 uur met gestolen sleutels het appartement binnen, terwijl de atleten volgens de politie al lagen te slapen. Ze waren gekleed in geheel zwarte pakken en bewapend met wapens en granaten.

Yossef Gutfreund, een worstelende scheidsrechter, hoorde een raar geluid bij de deur van het appartement en ging op onderzoek uit toen hij de deur open zag gaan en de gemaskerde mannen naar binnen zag lopen. Hij riep Hevre tistalku en sloeg de deur tegen de muur met zijn hele lichaamsgewicht van ongeveer 135 kg om de mannen te stoppen.

Ankie Rechess Leeftijd
Ankie Rechess Leeftijd

Terwijl dit allemaal aan de gang was, konden trainer Tuvia Sokolovsky en racewalker Shaul Ladany evacueren en konden vier andere atleten, evenals de twee teamartsen en hoofdcommissaris Shmuel Lalkin dekking zoeken in een gebouw. Terwijl de gevangenen een voor een werden opgepakt, lanceerde worstelcoach Moshe Weinberg een aanval op de gijzelnemers.

Gad Tsobari, een worstelaar, kon daardoor vluchten. Voordat hij werd neergeschoten, sloeg Weinberg een van de gijzelnemers uit en stak een ander in het lichaam met een fruitmes voordat hij zelf werd neergeschoten. Yossef Romano, een gewichtheffer, werd neergeschoten en gedood toen hij een van de gijzelnemers probeerde te verwonden.

Yossef Gutfreund was een van de negen overgebleven gijzelaars, de andere waren gewichtheffer David Berger, geboren in de Verenigde Staten, worstelaar Mark Slavin, gewichthefrechter Yacov Springer, gewichtheffer Ze’ev Friedman, atletiekcoach Amitzur Shapira, worstelaar Eliezer Halfin, schietcoach Kehat Shorr en schermtrainer Andre Spitzer.

Ankie Rechess Leeftijd
Ankie Rechess Leeftijd

Onder de gijzelnemers waren Luttif Afif (de leider), Yusuf Nazzal, Afif Ahmed Hamid, Khalid Jawad, Ahmed Chic Thaa, Mohammed Safady, Adnan Al-Gashey en zijn neef Jamal Al-Gashey, die al was geïdentificeerd. Luttif Afif werd gedood in de aanval. Bovendien werkten Afif, Nazzal en ten minste een van de anderen in verschillende functies in het Olympisch dorp, waardoor ze een meer diepgaande blik op het hele complex konden krijgen.

In een later interview gaf een Uruguayaanse atleet (die in de flat woonde met de Israëli’s en de Hong Kong-delegatie) toe dat hij Nazzal er minder dan 24 uur voor de aanval in had gezien, maar dat hij, omdat Nazzal een werknemer was, vind het niet raar dat de man daar was. Tijdens de gijzeling kregen de delegaties uit Uruguay en Hong Kong toestemming om het appartementencomplex te verlaten.

Ankie Rechess Leeftijd

leeftijd van 59 jaar