Blogs

Anita Meyer Leeftijd

Anita Meyer Leeftijd: Anita Meyer (Annita Meijer), geboren op 29 oktober 1954 in Rotterdam, is een Nederlandse zangeres en actrice. Een van haar bekendste nummers is “Why Tell Me Why”, dat in 1981 14 weken lang op nummer één in de Nederlandse singles-hitlijst stond en zes weken bovenaan de lijst stond.

Meijer werd geboren in Rotterdam-Zuid en verhuisde vier jaar later naar IJsselmonde. Ze heeft twee kinderen. Meijer begon met zingen in koren toen ze een peuter was (eerst met haar broer). Anita & René, Go-Go en Joy waren de namen van de singles die werden uitgebracht (single Sail away).

Anita Meyer Leeftijd
Anita Meyer Leeftijd

Ze begon haar carrière midden jaren zeventig als een veelgevraagd achtergrondzangeres en werkte samen met artiesten als Patricia Paay. Ze was lid van de supergroep ” Holland “, die in 1989 verantwoordelijk was voor de productie van de eenmalige single Hans Brinker-symfonie. (1971).

Haar eerste grote commerciële succes als soloartiest kwam in 1976 met The alternative way, een samenwerking met Hans Vermeulen, die in 1976 werd uitgebracht. Dit nummer werd een nummer één succes in Nederland en ook haar volgende singles deden het goed op de markt. In hetzelfde jaar trad ze op als zangeres voor Sandra Reemer op het Eurovisie Songfestival in Stockholm, Zweden.

In 1976 noemde Veronica haar de populairste zangeres van Nederland en ze had gelijk.
Ondanks een reeks hitsingles bleek het succes van The Alternative Way onverslaanbaar. In 1980 tekende ze echter bij een nieuwe platenmaatschappij, die een nieuwe band en een productieteam binnenbracht om haar te ondersteunen.

Daarna volgde het album Shades of desire, waarvan de single Why tell me why enkele weken op nummer één in de Nederlandse hitparade stond en uitgroeide tot de bestverkochte single van het jaar 1981.

Anita Meyer Leeftijd
Anita Meyer Leeftijd

In de daaropvolgende jaren had Meyer andere top-tien singles, waaronder They don’t play our lovesong more, Blame it on love, en een coverversie van The one that you love van het Australische duo Air Supply. Met een variatie op Why tell me why kregen de Zweedse Carola Häggkvistand en de Franse Julie Pietri veel lof in hun respectievelijke landen.

Haar debuutoptreden met Lee Towers vond plaats in 1983. De nadruk verschoof van singles naar albums en live optredens, waardoor de populariteit van singles bescheidener werd. Met de videoclip voor Heart of Stone werd ze de eerste Nederlandse zangeres die een videoclip liet uitbrengen.

In 1986 bereikte een live-opname van een duet met Lee Towers, een cover van Run to me (Bee Gees), nummer één in de Billboard Hot 100-hitlijst. Meyer’s laatste top tien hit in Nederland zou deze zijn. Ze werd geïnspireerd door Lee Towers en werd de eerste Nederlandse zangeres die een reeks shows speelde in de Rotterdamse Ahoy’, een voorrecht dat op het moment van haar optreden slechts aan een klein aantal artiesten in Nederland werd toegekend. Eind jaren 80 scoorden de nummers Freedom (for all) en Music (for All) met succes in de hitparade.

Meyer nam in 1992 de beslissing om een ​​pauze te nemen om meer tijd met haar gezin door te brengen. Verschillende tabloidpublicaties gingen uitgebreid in op haar scheiding. In 1994 keerde ze terug naar de top van de hitparade met het themalied van het RTL 4-televisieprogramma I’m sorry.

Met het uitbrengen van het album Closer Together in 1998 maakte ze een korte overstap naar de Nederlandse taal, beïnvloed door het succes van andere muzikanten. Het jaar daarop trad ze op in de Lee Towers in Ahoy, ‘Gala of the Year’, en nam ze het Latin-geïnspireerde album ‘Spaanse gitaar’ op, met voornamelijk covers van liedjes van andere artiesten. De TROS TV Show bracht haar hulde ter gelegenheid van haar 25-jarig huwelijksfeest.

In 2005 deed ze mee aan het muziekprogramma Het gevoel van… als teamleider en het jaar daarop was ze te zien in de Stage Entertainment-show Musicals in Ahoy als castlid. In 2006 verscheen ze in de musical Cats als Grizabella, een oudere glamourkat die haar levenslust heeft verloren.

Anita Meyer Leeftijd
Anita Meyer Leeftijd

Tijdens de Hollywood in Concert-serie die in 2008 in de Air Force Chapel werd gehouden, gaven Meyer en Towers een aantal gastoptredens als onderdeel van de show. In datzelfde jaar trad ze op drie avonden op in de Amsterdam ArenA als onderdeel van de concertreeks Toppers in Concert 2008.

Meyer was in 2011 en 2017 te zien in het Nederlandse televisieprogramma De beste zangers van Nederland, waarin ze naast haar eigen liederen ook een verscheidenheid aan liedjes van andere zangers vertolkte. Als gevolg hiervan werd haar nummer 1-nummer uit 1981, Why tell me why, opnieuw uitgebracht in de hitlijsten in samenwerking met DJ Guilliano. Daarnaast werd een remix van hetzelfde nummer van DJ Frank, getiteld Discotex, beschikbaar gesteld.

In het najaar van 2011 werd het programma I’m sorry, gehost door John Williams, teruggebracht naar RTL 4. Het kenmerkende nummer van deze serie werd gezongen door Meyer in een nieuwe vertolking voor dit seizoen. Fans van de Nederlandse televisie waren hier dolblij mee, omdat ze eerder ontevreden waren dat Talpa een nieuw themalied had gekozen voor Koffietijd.

Meyer speelde als Maria in de film The Pas . uit 2013sie van de Christus (EO-RKK). In 2017 nam ze deel aan het tiende seizoen van Beste Zangers, uitgezonden op Fox.

Meyer verscheen in 2013 in de Nederlandse film Chez Nous, waarin hij samen speelde met Alex Klaasen, de hoofdpersoon van de film.

Anita Meyer Leeftijd

66 jaar