Amy Egbers Leeftijd

Amy Egbers Leeftijd: Tom Egbers werd geboren op 18 oktober 1957 in Almelo, Nederland, en is journalist, presentator en schrijver. Egbers behaalde medio jaren tachtig zijn bachelor journalistiek aan de Utrechtse School voor Journalistiek.

Op aanraden van zijn examinator trad hij in 1984 in dienst als presentator bij Studio Sport (NOS), waar hij bleef tot aan zijn pensionering in 2005. Met meerdere uitglijders gedurende zijn vroege uitzendcarrière, kende hij een stroeve start.

In diezelfde periode deed hij ook interviews voor het in Nederland verschenen weekblad Voetbal International. In 1990 trad Egbers toe tot de Veronica Omroep Organisatie, waarvoor hij het mediaprogramma Stop de Persen creëerde en presenteerde. Daarnaast presenteerde hij de actualiteitenrubriek van VeronicaNewsline en een muziekprogramma waarin hij onder meer Edison Awards uitreikte aan wereldwijde artiesten.

Amy Egbers Leeftijd
Amy Egbers Leeftijd

Sinds zijn terugkeer bij de NOS in 1992 presenteert Egbers zowel muziekprogramma’s (zoals North Sea Jazz en Tom & Herrie) als een serie interviews met belangrijke figuren uit de mediawereld (In Mijn Ogen). Egbers presenteert sinds 1994 Champions League-uitzendingen voor de NOS.

Hij werkt als verslaggever en presentator voor het Nederlands Elftal op internationale toernooien zoals het EK en WK. Hij vergezelde het Belgisch voetbalelftal naar het EK 2016, omdat Nederland afwezig was in de competitie.

Egbers is ook presentator van het programma Andere Tijden Sport, dat wordt uitgezonden op RTL (VPRO en NOS). De NTR zond in het najaar van 2018 de documentairereeks Toms Engeland uit, die in het najaar van 2018 door Egbers werd geproduceerd en ging over de omstandigheden in zijn moederland (zie: Persoonlijk) na het Brexit-referendum. gaat in het najaar van 2019 in première, volgt, waarin Egbers terugkeert naar het land vanwaar zijn voorouders omstreeks 1850 vertrokken.

Over Steve Mokone, de Zuid-Afrikaanse wondervoetballer die in 1957 voor zijn favoriete voetbalclub Heracles kwam spelen (De Zwarte Meteoor), schreef Egbers het boek De Zwarte Meteoor.

Amy Egbers Leeftijd
Amy Egbers Leeftijd

The Black Meteor, die plaatsvond in 2000, werd gefilmd. Twaalf gestolen jaren was de titel van een vervolg op het boek dat in 2002 verscheen. Egbers’ korte verhalen “Roni” en “Lapland” werden beide gepubliceerd in de bloemlezing Eeuwig Ajax, en “Roni” werd ook gepubliceerd in de bloemlezing Paradise at het dashboardlampje.

Tom Egbers heeft een vertaling gemaakt van het toneelstuk The Graduate in de Nederlandse taal. Alan Caldwell, die prominent aanwezig was als sportman en muzikant bij de Hurricanes in Liverpool, was het onderwerp van zijn boek Rory Storm, How the King of Liverpool was Dethroned by The Beatles, dat in 2012 werd gepubliceerd.

Tom Egbers werd in Nederland geboren uit een Twentse vader en een Engelse moeder. Toen hij tijdens de Eerste Wereldoorlog aan het westfront diende, stierf zijn grootvader, Tom Duffy.

Hij ontdekte dat de voorouders van zijn moeder hun oorsprong vonden in County Mayo, Ierland, tijdens een aflevering van het programma Hidden Past, dat werd uitgezonden op 9 januari 2016 en aanvankelijk werd uitgezonden op 9 januari 2016.

Amy Egbers Leeftijd
Amy Egbers Leeftijd

Egbers is sinds 1991 getrouwd met Janke Dekker, actrice en televisiepresentatrice, en ze hebben twee kinderen. Het echtpaar is de ouders van twee kinderen. Amy, hun dochter, is een professionele operazangeres.

Een hartaanval trof Egbers in de zomer van 2019, waardoor hij een korte tijd met verlof moest van zijn rol als presentator van Studio Sport.

Amy Egbers Leeftijd

bijna 37 jaar oud

Amy Egbers Leeftijd