Amber Kortzorg Ouders: Amber Kortzorg (geboren 28 januari 1991 in Amsterdam) is een Nederlandse journalist, programmamaker en presentator die werkt in de media-industrie. Het Barlaeus Gymnasium is waar ik na mijn afstuderen naar school ging.

De Universiteit van Amsterdam bood haar een graad in Psychobiologie aan en ze volgde ook de BNNVARA Academie, waarna ze aan dezelfde instelling een master Journalistiek en Media behaalde.

Het VARA-consumentenprogramma Kassa staat sinds begin 2017 onder regie van makelaar Make. Sinds 2018 is ze ook vervangend presentatrice van de show.

Amber Kortzorg Ouders
Amber Kortzorg Ouders

Vanwege de ziekte van Brecht van Hulten verzorgde zij van december 2018 tot maart 2019 de presentatie. In die tijd verzorgde Renze Klamer de Belbus voor de presentatie. Sinds 11 januari 2020 is ze een frequente presentator van de Kassa-show.

Kortzorg werkt ook het hele jaar door als dagpresentator bij culturele en journalistieke evenementen. De Raad van Toezicht van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten heeft Kortzorg als lid sinds 16 oktober 2021, toen de school werd opgericht.

Amber Kortzorg werd geboren op 28 januari 1991 in New York City. Ze werkt als journalist, programmamaker en presentatrice in Nederland. Na haar afstuderen aan de BNNVARA Academie volgde ze de master Journalistiek en Media aan de Universiteit van Amsterdam.

Haar bekendste optreden was in het Nederlandse televisieprogramma Spuiten en Slikken, waar ze meewerkte aan een segment over spermaonderzoek. Sinds 2017 verzorgt Kortzorg de Belbus-component van het VARA-consumentenprogramma Kassa, dat voorheen door een andere leverancier werd verzorgd. Sinds 2018 heeft ze ook gediend als vervangende presentator voor de show.

Amber Kortzorg Ouders
Amber Kortzorg Ouders

Vanwege de ziekte van Brecht van Hulten verzorgde zij de presentatie van december 2018 tot maart 2019. De Belbus werd gedurende die periode ook gegeven door Renze Klamer. Sinds het debuut van de show op 11 januari 2020 is ze vaste presentator bij Kassa. Ook werkt Kortzorg het hele jaar door als dagpresentator bij culturele en journalistieke evenementen.

Amber Kortzorg mag sinds januari van dit jaar (BNNVARA) aanspraak maken op de titel “permanent gezicht van Kassa”. Het consumentenprogramma is al dertig jaar een bewezen succesformule met gemiddeld tussen de 1 en 1,3 miljoen kijkers per aflevering.

“Ik voel me bijna rot, omdat ik zo blij ben met mijn baan”, zegt Amber op een terras aan de Amstel, waar we hadden afgesproken om af te spreken. “Het brengt alles bij elkaar op één plek. Ik kom veel mensen tegen die te maken hebben met de vraag wat ze de wereld precies te bieden hebben. Kassa heeft mij dat heel duidelijk gemaakt. Het is geen prutswerk. “

Amber Kortzorg Ouders
Amber Kortzorg Ouders

Tijdelijke zorg Ouders zijn op jonge leeftijd gescheiden. Haar vader verhuisde naar Suriname en als gevolg daarvan bracht ze slechts een klein deel van haar jeugd met hem door in haar geboorteplaats. “Met Kassa’s hulp zijn we een stap dichter bij elkaar gekomen.

Hij kijkt elke week, wat ik erg aardig vind. Als hij dat heeft gedaan, kijkt hij terug via zijn laptop vanuit zijn huis in Paramaribo en krijg ik dan een keer per week een analyse van hem. Over zichzelf is hij ook heel tevreden”Kortzorg deelt zijn mening met BNNVara.

Amber Kortzorg Ouders