Amber Brantsen Lengte

Amber Brantsen Lengte: Amber Brantsen is geboren op 9 september 1989 in Nederland en werkt als nieuwslezer en presentator. Brantsen studeerde van 2010 tot 2014 aan de Universiteit Leiden, waar hij bestuurskunde afstudeerde.

Tijdens haar opleiding werkte ze twee jaar voor Unity FM als radionieuwslezer, hoofdredacteur van de zender en contentmanager van de zender. Ook werkte ze van juli 2013 tot heden als radionieuwslezer voor Omroep West.

Van augustus 2014 tot januari 2015 werkte Brantsen als redactielid en nieuwslezer voor Bureau Regio, waar hij zijn bachelordiploma behaalde. Daarna combineerde ze dit met een vergelijkbare functie bij de NOS, waar ze landelijke bekendheid kreeg met NOS Op 3 (Nationale Operatie 3).

Amber Brantsen Lengte
Amber Brantsen Lengte

Op 4 januari 2016 trad ze samen met Jurgen van den Berg als nieuwsanker in het Radio 1 Journaal als co-presentator. Ze presenteerde dit programma voor het laatst op 25 juli 2017, wat haar laatste optreden was. Samen met Jan Lammers en journalist Louis Dekker host ze samen met Jan Lammers en journalist Louis Dekker een NIS Formule 1-podcast, die sinds 25 februari 2019 elke week wordt uitgezonden. De podcast bevat commentaar op Grand Prix-races.

Amber Brantsen Lengte
Amber Brantsen Lengte

Ze begon in augustus 2017 als presentatrice in de dagelijkse bulletins van het NOS Journaal en nam de plaats over van Rik van de Westelaken, die in augustus 2016 de NOS verliet voor de SBS. Ze was de eerste vrouw die dat deed.

Sinds 31 januari 2018 presenteert Brantsen onder meer het NOS Journaal vanaf 18.00 uur, het nieuwsblok in Nieuwsuur en wijlen NOS Journaal. Ze maakte haar debuut op het achtuurjournaal op 1 januari 2019, toen ze de verdieping voor het eerst las.

Amber Brantsen Lengte
Amber Brantsen Lengte

Brantsens boek Uitbeeld, dat gaat over haar eerdere eetstoornis, verschijnt in 2020. Ze werkte al een aantal jaar bij het NOS Journaal toen op 15 november 2021 bekend werd dat ze zou verhuizen naar de nieuwe streamingdienst Viaplay, waar zij zal programma’s hosten die verband houden met de Formule 1.

Brantsen werd in december 2015 door de Volkskrant verkozen tot radiotalent van het jaar.

Amber Brantsen Lengte

circa 1.40 meter

Amber Brantsen Lengte