Amara Onwuka Lengte: Amara Onwuka (geboren 30 juli 1975 in Wageningen, Nederland) is een weerpresentator in Nederland. Ze staat bekend om haar werk als weersvoorspeller voor regionale televisiestations en voor RTL 4.

Naast een Nigeriaanse vader die Igbo is, heeft Onwuka ook een moeder die uit Nederland komt. Zij volgde haar opleiding aan de Utrechtse Kunstacademie. In haar vrije tijd schildert ze graag. Ze is de moeder van twee kinderen.

In 2006 begon Onwuka samen te werken met Meteo Consult in Wageningen. Ze was presentatrice bij onder meer de televisiezenders Weerkanaal, RTV Noord-Holland, Omroep Brabant, Omroep Gelderland, RTV Utrecht en RTV Drenthe. Ook werd ze veelvuldig gespot op tal van social media websites (zoals www.weer.nl).

Amara Onwuka Lengte
Amara Onwuka Lengte

Van 2013 tot maart 2019 was Onwuka te zien met een diepgaande weersvoorspelling tijdens de RTL Ontbijt journaal in Duitsland. Op 9 juli 2013 maakte ze haar televisiedebuut als gast bij RTL Weer’s Editie NL en Half Eight News.

Onwuka nam deel aan Expeditie Robinson, die in 2015 plaatsvond. Ze versloeg Oscar Aerts en Anna Speller in de finale om de titel op te eisen.

Begin 2019 werd bekend dat Onwuka zou overstappen naar Talpa en zou samenwerken met Dennis Wilt om een ​​nieuw weerprogramma voor SBS op te zetten. Ze is mede-presentator van het televisieprogramma Green Makeover op SBS6, dat op zaterdag om 20.00 uur wordt uitgezonden. Ter ere van Onwuka is in 2018 een hortensia naar haar vernoemd. De plant kreeg de naam Hydrangea macrophylla ‘Amara’, wat ‘Amara Hydrangea’ betekent.

Amara Onwuka kwam voor het eerst onder onze aandacht in 2013 toen ze als weerman werkte bij de RTL-ontbijtshow. Dat Amara geliefd was bij het grote publiek in Nederland, valt niet te ontkennen.

Amara Onwuka Lengte
Amara Onwuka Lengte

Een paar maanden later kreeg Amara de kans om de weersvoorspellingen voor EditieNL te verzorgen. En ja, ze heeft geweldig werk geleverd aan het project. The Half Eight News benaderde Amara Onwuka over haar rol als weervrouw, en het duurde niet lang voordat ze de functie accepteerde.

Ondanks dat velen van ons het al vergeten zijn, heeft Amara Onwuka in 2015 daadwerkelijk deelgenomen aan Expeditie Robinson. Sterker nog, Amara won de finale! Ze versloeg medeconcurrenten Oscar Aerts, een acteur, en zangeres Anna Speller, een zangeres.

Amara Onwuka Lengte
Amara Onwuka Lengte

Amara Onwuka heeft een vriend genaamd Ronald, die ze beschouwt als haar beste vriend. Hij en zij zijn de ouders van twee kinderen. Ze is de moeder van twee kinderen, een zoon genaamd Zerenjo en een meisje genaamd Izu.

Vooral op Instagram is weervrouw Amara actief, in tegenstelling tot andere weervrouwen als Nicolien Kroon en Willemijn Hoebert. Af en toe publiceert ze ook een mooie privéfoto op deze pagina.

Amara Onwuka Lengte

1.80 meter

Amara Onwuka Lengte