Aline Abboud Größe | Aline Abboud komt als journalist en televisiepresentator uit Duitsland. Als redacteur en verslaggever voor de Duitse publieke omroep ZDF, waar ze zich specialiseerde in internationale zaken na het afronden van haar studie Arabisch aan de Universiteit van Leipzig.

Aline Abboud Größe
Aline Abboud Größe

ARD’s Tagesthemen, een dagelijks nieuwsmagazine dat Abboud host sinds september 2021. Zij is de eerste vrouw die deze functie bekleedt en geboren is in de Duitse Democratische Republiek.

Toen Abboud zijn studie aan het Carl-von-Ossietzky-Gymnasium in Leipzig afrondde, reisde hij naar Turkije en Beiroet om Arabisch te studeren, waar hij onder meer stage liep bij de NDR en Deutsche Welle.

Haar rapportage voor Reuters bracht haar in 2016 naar Israël en Palestina, samen met Ramallah en Gaza.Na het behalen van haar masteropleiding liep Abboud in 2013 stage bij de Duitse Bondsdag.

Daarna trad ze in dienst bij de ZDF als redacteur sociale media en redactieassistente voor de “ZDFdonnerstalk” bij Dunja Hayali, waar ze tot 2017 werkte.

Later verhuisde ze naar Mainz, waar ze werkte als redacteur en presentator voor “heute Xpress” en als presentator van “DIE DA OBEN!” online sociale media-indeling. In samenwerking met Jan Schipmann, voor het publieke social media kanaal “funk”.

In oktober 2016 trad Aline Abboud toe tot de ZDF-redactie “heute”, waar ze als moderator diende en ook het nieuws presenteerde in het programma “heute Xpress”, dat werd uitgezonden op het tweede kanaal, ZDF-Info, en internet.

Aline Abboud Größe
Aline Abboud Größe

Ook verschijnt ze voor de camera in de YouTube-show #Diedaoben, waar ze samen met Jörg Schipmann verschijnt.

Arte zond Abboud’s documentaire uit “And now we! – Een generatie luidt de alarmbel” over wereldwijde jeugdprotesten, die in 2020 werd uitgebracht.

Dat Aline Abboud tijdens haar studie journalist wilde worden, was haar al bekend. Daarom loopt ze een aantal stages bij gedrukte media, maar werkt ze ook samen met radio- en televisiestations om het journalistieke vak volledig te begrijpen.

Aline Abboud werkte bijna twee jaar als stagiaire in de internetredactie van de Duitse Bondsdag na haar afstuderen aan de universiteit en schreef haar eerste professionele artikelen voor de website mit-mischen de na het afronden van haar opleiding.

Later krijgt ze een baan aangeboden bij de Duitse omroep ZDF. Als eerste stap werkt ze samen met presentatrice Dunja Hayali als redactielid voor het programma ‘ZDF-donnerstalk’.

Na een korte periode bij ARD trad Abboud in 2021 in dienst bij Erste als opvolger van Pinar Atalay en co-moderator van de Tagesthemen met Ingo Zamperoni en Caren Miosga.

Andere talen die door Aline Abboud worden gesproken, zijn Arabisch en Turks. Ze onderhoudt nauwe banden met de familie van haar vader in Libanon, waarmee ze via Skype communiceert.

De stad Berlijn is waar ze momenteel woont.In ‘Tagesthemen’ van de ARD is Aline Abboud het nieuwe gezicht. Na het vertrek van Pinar Atalay was ze op 4 september de eerste vrouw die voor de camera verscheen voor een nieuwsmagazine.

Omdat ze als journalist werkt, reist Aline Abboud veel. Een paar maanden per jaar reist ze veel door Israël en verschillende Arabische landen, en ze werkt ook voor het internationale persbureau Reuters in Jeruzalem.

Aline Abboud Größe
Aline Abboud Größe

Via YouTube en Instagram legt ze haar reizen vast en geeft ze haar mening over controversiële onderwerpen zoals de gebeurtenissen in het Midden-Oosten en de kwestie van internationale migratie. Ook via de sociale mediasite Instagram worden van tijd tot tijd privé-inzichten verstrekt.