Blogs

Aj Plug Leeftijd

Aj Plug Leeftijd: Meervoudig bekroonde artiest Uit de Nederlandse bluesrock- en rootsscene is AJ PLUG zonder twijfel de beste van het beste. Zanger AJ Plug (Alexandra Jolanda) wordt algemeen beschouwd als een van de meest indrukwekkende bluesrockmeisjes die de afgelopen jaren uit de Nederlandse bluesrock- en rootsscene zijn voortgekomen. Ze is lid van de band AJ Plug.

“Ze is de beste bluesrockzangeres van Nederland (…) Ze is een natuurtalent (…) Ze is een geboren bluesbeest”, zegt Johan Derksen van de band Blues Beast.
De invloedrijke ambassadeur van de blues is open over zijn respect voor AJ Plug, die hij als een mentor beschouwt. Daarnaast toerde AJ Plug met Johan Derksens theaterproductie ‘Johan Derksen keep the Blues Alive’, die in vrijwel alle theaters in Nederland te zien is. Naast optredens van haar eigen band, toerde AJ Plug ook met haar eigen band.

Aj Plug Leeftijd
Aj Plug Leeftijd

Na de release van haar debuutstudio-album ‘Let Go Or Be Dragagged’ (2014), begon haar professionele carrière als een raket. ‘Chew Chew Chew’ is haar tweede studioalbum, dat bij de release in oktober 2016 opnieuw ‘praise to heaven’ werd.

De carrière van de zangeres, die oorspronkelijk uit Katwijk aan Zee komt, komt in een stroomversnelling en de tweede cd van de woeste blondine krijgt dan ook niets dan positieve reacties. “Ze heeft alle twaalf nummers op het album zelf gecomponeerd, en ze zijn allemaal van topklasse”, aldus Music Maker over het album.

Aj Plug Leeftijd
Aj Plug Leeftijd

Al is het alleen maar omdat ze in staat is om in verschillende bluesstijlen op te treden. Daarna volgt nog een tranentrekkend nummer en dan begint de muziek weer te rocken. “Dit is een fantastische prestatie!” (5 van de 5 sterren). Mede door alle positieve reacties staat ze op de cover van het Amerikaanse bluesmagazine ‘Blues-E-News’, waar ze samen met Beth Hart en andere bluesmuzikanten wordt gefotografeerd.

Begin mei 2018 bevond zij zich samen met haar partner/gitarist Klaas Kuijt op een vervallen boerderij in Grolloo, waar ze besloten te blijven. De GrollooTakes’ zullen in juni 2018 op die locatie worden geproduceerd en uitgebracht.

Een groep geweldige muzikanten, waaronder de getalenteerde gitarist Guy Smeets, de pianist en accordeonist Roel Spanjers en de ritmegitarist Klaas Kuijt, begeleidt hem op de tour.

Aj Plug Leeftijd
Aj Plug Leeftijd

AJ Plug straalt soul uit, je voelt de blues in haar stem en je wordt meegezogen in haar delicate ballads. Het is een schitterend album, opgenomen in een prachtige ambiance, waaruit de bluescultuur voortvloeit uit Grolloo, met een Katwijks randje… Het is een fantastisch album…

Op blote voeten De Grolloo heeft de overhand. Puur en onvervalst, zonder franje. Het geluid is helder en mooi, en het voelt analoog aan.

Aj Plug Leeftijd

bijna 45 jaar oud